VRI NA JUŽNIM GRANICAMA AMERIKE: Teksasu je dosta, novim merama šalju nikad jasniju poruku Bajdenu!

Autor:

Svet

29.01.2024

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti Teksasa odlučuju da li će postaviti bodljikavu žicu duž granice sa Meksikom.

VRI NA JUŽNIM GRANICAMA AMERIKE: Teksasu je dosta, novim merama šalju nikad jasniju poruku Bajdenu!

Foto: Tanjug/AP

U poslednjem potezu usmerenom ka jačanju bezbednosti granica, vlasti Teksasa najavljuju postavljanje bodljikave žice duž cele granice sa Meksikom.

Zamenik guvernera države, Dan Patrik, izjavio je za Foks Njuz da će federalne vlasti morati da koriste "mnogo rezača žice" kako bi presekle sve prepreke koje bi Teksas mogao da obnovi.

Patrik je istakao da je broj ilegalnih migranata koji prelaze granicu opao sa 3.000 ljudi dnevno na nulu nakon postavljanja žilet žice pre nekoliko meseci. On naglašava da nema smisla da administracija američkog predsednika Džoa Bajdena interveniše i uklanja bodljikavu žicu, s obzirom na postignuti uspeh zahvaljujući naporima države Teksas.

Uprkos sukobu s Belom kućom zbog mera bezbednosti granica, Teksas ne želi konfrontaciju, prenose RIA Novosti.

Guverner Teksasa, Greg Abot, naredio je postavljanje bodljikave žice duž granice sa Meksikom, ali Vrhovni sud je zatražio njeno uklanjanje. Guverner Abot je izjavio da će država sprovesti sopstvene mere samoodbrane dok federalne vlasti ne preuzmu odgovornost za bezbednost granica.

Bela kuća i lokalne vlasti u Teksasu sukobljavaju se oko graničnih politika. Dok Teksas tvrdi da neadekvatna granična politika dovodi do rekordnog broja ilegalnih imigranata u Sjedinjenim Američkim Državama, administracija predsednika Bajdena smatra da su mere lokalnih vlasti neustavne i preterane.

Republikanski guverneri iz 25 američkih država podržavaju Teksas, optužujući predsednika Bajdena za nespremnost da se suoči s problemom ilegalne migracije. U decembru su zabeleženi rekordnih 302.000 ilegalnih prelazaka granice, što dodatno pojačava potrebu za odlučnim akcijama u cilju zaštite bezbednosti granica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading