POGOĐEN JORDAN, POGINULI AMERIKANCI! Otvoren novi front na Bliskom istoku, od prekida rata tek sada NEMA NIŠTA

Autor:

Svet

28.01.2024

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema nikakve dileme da se krvoproliće u Gazi neće uskoro okončati

POGOĐEN JORDAN, POGINULI AMERIKANCI! Otvoren novi front na Bliskom istoku, od prekida rata tek sada NEMA NIŠTA

Foto: Tanjug/AP

Tri pripadnika vojske SAD poginula su nakon što je dron nepoznatog identiteta pogodio njihovu bazu na severoistoku Jordana.

Centralna komanda SAD otkrila je i da je 25 američkih vojnika povređeno, što je prvi put da su američke trupe na Bliskom istoku ubijene od početka rata u Gazi, javlja CNN.

Ubistvo trojice Amerikanaca u Kuli 22 u Jordanu u blizini granice sa Sirijom predstavlja značajnu eskalaciju ionako nesigurne situacije na Bliskom istoku.

Od petka je bilo više od 158 napada na američke i koalicione snage u Iraku i Siriji, iako su zvaničnici opisali stalnu salvu dronova, raketa i projektila kao neuspešne jer često nisu izazvali ozbiljne povrede ili štetu na infrastrukturi.

Nejasno je zašto protivvazdušna odbrana nije uspela da presretne dron, što je izgleda bio prvi poznati napad na Kulu 22 otkako su napadi na američke i koalicione snage počeli 17. oktobra. Američke snage u ispostavi su deo misije savetovanja i pomoći sa Jordanom, piše Telegraf.rs.

Američki zvaničnici su više puta izjavili da ne žele da sve veće tenzije širom Bliskog istoka prerastu u regionalni rat.

Upitana prošle nedelje da li je Pentagon procenio da zasuptnici Irana pojačavaju napade na američke snage, zamenica sekretara za štampu Pentagona Sabrina Sing je rekla:

"Ne nužno, ne".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading