RAKETIRANA AMERIČKA BAZA U IRANU! Saopštene stravične vesti - američki vojnici imaju TRAUMATSKE povrede mozga!

Autor:

Svet

21.01.2024

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vazduhoplovna baza Ain Al-Asad na zapadu Iraka, koju koriste američke i koalicione snage, napadnuta je sa više od 20 raketa.

RAKETIRANA AMERIČKA BAZA U IRANU! Saopštene stravične vesti - američki vojnici imaju TRAUMATSKE povrede mozga!

Foto: Tanjug/AP

Centralna komanda vojske SAD (CENTCOM) potvrdila je da je vazduhoplovna baza na zapadu Iraka koju koriste američka vojska i koalicione snage napadnuta sa više balističkih raketa i da je u tom napadu povređeno nekoliko američkih i jedan irački vojnik.

CENTCOM je naveo da su napad na bazu Al-Asad izvele militante grupe koje podržava Iran, prenosi Rojters.

Američka vojska navodi da su većinu raketa presreli sistemi vazdušne odbrane, a da je nekoliko pogodilo bazu.

U toku je procena štete i izvestan broj osoblja SAD ima traumatske povrede mozga, a najmanje jedan irački vojnik je ranjen, precizirao je CENTCOM.

Vazduhoplovna baza Ain Al-Asad na zapadu Iraka, koju koriste američke i koalicione snage, napadnuta je sa više od 20 raketa, javili su juče mediji.

Prema izveštaju TV Al Hadat, za napad su odgovorne šiitske milicije.

Prethodno, šiitske milicije upozorile su SAD da će povećati broj vojnih operacija u Siriji i Iraku, jer, kako je navedeno, "Vašington nastavlja da podržava izraelsku vojsku koja ubija civile u Pojasu Gaze i na jugu Libana".

Podsetimo, skorašnji napadi Irana na ekstremističku grupu Džaiš al Adl probudili su bojazan da će se sukob na Bliskom istoku proširiti van regiona.

Pakistanska vlada je potvrdila da je u iranskom napadu poginulo dvoje dece, a još troje ranjeno.

Ona je rekla da su skorašnji raketni napadi „potpuno neprihvatljivi" i upozorila na odmazdu „usled neisprovociranog" narušavanja njenog vazdušnog prostora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading