TRAGEDIJA! DEČAK SE U VRTIĆU UGUŠIO DOK JE JEO JABUKU: Roditelji zanemeli od bola, a onda je policija otkrila JEZIVU ISTINU o ustanovi

Autor:

Svet

24.01.2024

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mališan je imao samo 18 meseci i bio je zdravo dete

TRAGEDIJA! DEČAK SE U VRTIĆU UGUŠIO DOK JE JEO JABUKU: Roditelji zanemeli od bola, a onda je policija otkrila JEZIVU ISTINU o ustanovi

Foto: pixabay.com

Čitava Rumunija i dalje ne može da dođe k sebi od užasne tragedije koja se dogodila u vrtiću u gradu Oradei, okrug Bihar.

Osamnaestomesečni dečak preminuo je nakon što se u jaslicama ugušio dok je jeo jabuku.

Dečaka su u nesvesti pronašle vaspitačice nakon čega je velikom brzinom došla ekipa hitne pomoći. 

Oni su uspeli da ga reanimiraju i posle 18 minuta dovedu na bolnički sto. I pored nadljudskih napora lekara dečak je bio pet dana u komi. Na kraju je preminuo.

Istraga je utvrdila da je dečaku komad jabuke zastao u dušniku. Ostao je bez vazduha i to na kobnih šest minuta. Zbog tih šest minuta njemu je mozak ostao bez kiseonika i nije mu bilo spasa.

Roditelji, zanemeli od bola i u suzama, saznali su i za surovu istinu da vrtić, koji su plaćali 360 evra mesečno, nije imao dozvolu za rad.

Policija i okrug su, s tim u vezi, momentalno zabranili rad vrtića, dok su policijski službenici pokrenuli krivični postupak protiv NN lica za ubistvo iz nehata.

"Neko će morati da odgovara za ovo. Gde su bile vaspitačice, kako niko ne vodi računa dok se deca, naročito ona najmlađa igraju, spavaju ili jedu u tom vrtiću. I prošle godine jedna porodica ispisala je dete jer je bilo zanemareno tokom dana", rekla je Kalina Visku, žiteljka Oradee, prenosi portal Digi 24.

Vodeći rumunski mediji postavili su državi pitanje dokle će tolerisati rad ustanova koje nemaju sve potrebne papire za svoju delatnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading