"JEDNO KIJANJE JE MOGLO DA ME UBIJE" Hrabri tata (31) je izgubio nos nakon što je GRIP prestao da bude bezazlena pojava (FOTO)

Autor:

Svet

23.01.2024

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je razvio groznicu, otišao je u bolnicu gde su mu lekari dijagnostikovali potencijalno fatalnu gljivičnu infekciju.

"JEDNO KIJANJE JE MOGLO DA ME UBIJE"  Hrabri tata (31) je izgubio nos nakon što je GRIP prestao da bude bezazlena pojava (FOTO)

Foto: pixabay.com

Brandon Boothby, 31-godišnji otac iz Floride, SAD, suočio se sa nezapamćenim izazovima nakon što je dijagnostikovan sa retkim oboljenjem koje mu je ozbiljno ugrozilo život.

Nakon što je dobio dijagnozu autoimunog oboljenja poznatog kao teška aplastična anemija, Brandon se borio sa ozbiljnim komplikacijama koje su uključivale fatalnu gljivičnu infekciju koja je napadala njegov nos i lice.

Aplastična anemija je retko oboljenje koje nastaje kada telo prestaje da proizvodi dovoljno novih krvnih ćelija. U SAD-u, oko dve osobe na milion godišnje bivaju dijagnostikovane sa ovim stanjem.

Brandon je opisao svoje iskustvo sa ovom bolešću kao "teško oboljenje koje je moglo dovesti do fatalne infekcije čak i ako bi neko kihnuo u njegovoj blizini."

Nakon što se vratio kući kako bi čekao donatora koštane srži, Brandon je počeo da oseća svrab u nosu koji je kasnije prerastao u jak bol. Kada je razvio groznicu, otišao je u bolnicu gde su mu lekari dijagnostikovali potencijalno fatalnu gljivičnu infekciju. Iako mu nije bilo teško da diše, lokalni bol i otok su bili alarmantni.

- Nije bilo teško disati kada mi se nos inficirao; samo lokalni bol i otok bili su alarmantni. Samo mi je ulazilo sve dublje u lice i počelo da mi ulazi u levo oko. Sledeće mesto gde bi otišao bio bi moj mozak, što bi bila krajnja utakmica - objašnjava Brandon.

Lekari su izveli pet operacija na Brandonovom nosu i licu u pokušaju da zaustave napredovanje gljivice. Nakon dve nedelje borbe, odlučeno je da je jedini način da se zaustavi infekcija bio uklanjanje nosa i dela očne duplje. Brandon je nakon toga dobio veštački nos.

- Lekari su mi rekli da bi moglo da prođe i do tri godine da se potpuno izleči, ali sada su prošle skoro dve, i ide izuzetno dobro - rekao je Brandon.

Fotografije i kompletnu priču možete pogledati ovde.

Iako je uspešno pronađen donator koštane srži, Brandon se suočio sa novim izazovima nakon transplantacije, uključujući i sindrom sukoba donora i domaćina. Ova komplikacija je dovela do ozbiljnih zdravstvenih problema, ali je Brandon uspeo da se izbori sa njima uz pomoć prirodnog lečenja.

Sada, godinu i po kasnije, Brandon je rešen da podeli svoju priču kako bi podigao svest o retkoj bolesti. Iako mu je rečeno da će potpuni oporavak trajati do tri godine, on se već sada vratio svakodnevnim obavezama kao vatrogasac.

- Dok još treba da idem na mesečne preglede, vratio sam se na punu dužnost vatrogasca.Cenim sve, čak i ako samo stojim napolju i uživam u vremenu ili sam sa svojom ćerkom - zaključio je Brandon.

Ovaj životni izazov ga je naučio da ceni svaki trenutak i da se raduje malim stvarima u životu, poput vremena provedenog sa svojom ćerkom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading