DOBROTA, POŠTENJE I OPTIMIZAM! Nevaljni se oglasio za Novu godinu: Objavio montiranu fotografiju sa svojom porodicom - ono što je napisao gađa pravo u dušu!

Autor:

Svet

31.12.2023

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svojoj tradicionalnoj porodičnoj novogodišnjoj fotografiji, Aleksej Navaljni, ruski opozicionar, ove godine se odlučio za nešto drugačiji pristup. u

DOBROTA, POŠTENJE I OPTIMIZAM! Nevaljni se oglasio za Novu godinu: Objavio montiranu fotografiju sa svojom porodicom - ono što je napisao gađa pravo u dušu!

Foto: Tanjug/AP

Koristeći alate Fotošopa, Navaljni je stvorio sliku koja će, kako kaže, činiti da Nova godina bude svečana, ali iščekuje da je vidi tek kada mu stigne na Jamal.

U postu uz fotografiju, Navaljni izražava svoje nostalgično osećanje prema porodici, prijateljima, kolegama i poslu.

Foto: Tanjug/AP/STR

 


- Za treću Novu godinu napravio sam tradicionalnu porodičnu novogodišnju fotografiju koristeći Fotošop. Trudim se da idem u korak sa vremenom i tražio sam od veštačke inteligencije da me ovog puta naslika. Nadam se da je ispalo svečano - ja ću ovu sliku da vidim tek kad pismo sa njom stigne na Jamal - navodi se u objavi na društvenim mrežama pored fotografije.
 

 

 

Strašno mi nedostaješ - napisao je Navaljni, dodajući kako oseća snažnu vezu s njima, iako je fizički udaljen. Njegova poruka odražava duboku emocionalnu vezanost za voljene koje ne može zameniti ništa, čak ni napredna veštačka inteligencija.

Navaljni je istakao neobičnu jezičku konstrukciju rečenice "Strašno mi nedostaješ", objašnjavajući da je tačnije na ruskom jeziku reći "Mnogo mi nedostaješ". Ipak, ističe da je uprkos jezičkim nijansama ovo izraz njegovog sve snažnijeg osećanja gubitka i razdvojenosti od najbližih.

- Užasno mi nedostaje moja porodica. Julija, deca, roditelji, brat. Strašno mi nedostaju prijatelji, drugovi, kolege, naša kancelarija i moj posao. Svi mi mnogo nedostajete - naveo je Navaljni.

- Uopšte se ne osećam usamljeno, napušteno ili nepovezano. Raspoloženje je odlično i sasvim novogodišnje. Međutim, normalna ljudska komunikacija u svim njenim oblicima: od šale za novogodišnjim stolom do telegramske prepiske i komentara na Instagramu i Tviteru - ne može se zameniti ničim - dodao je u objavi on.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- Srećna Nova godina svima. Nemojte da vam nedostajem. Nije strašno. Ne mnogo. Ne baš. Ne dozvolite da vam nedostaju voljeni. Ostanite dobri, pošteni ljudi, i pokušajte da sledeće godine budete malo bolji i pošteniji. Generalno, to je upravo ono što želim sebi. Nemojte se razboleti, čuvajte se. Arktički zagrljaji i polarni pozdravi svima. Sve vas ljubim - naveo je Navaljni

Nakon tri nedelje bez vesti o svom boravku i stanju, Navaljni se oglasio na društvenim medijima krajem decembra, objašnjavajući da se oseća poput novog Deda Mraza jer su ga pronašli u jednom od najtežih zatvora u Rusiji. Ovaj neočekivani povratak u javnost usledio je nakon što je Vladimir Putin najavio svoju kandidaturu za peti predsednički mandat.

Navaljni zaključuje svoju novogodišnju poruku željom za srećnom Novom godinom svima i apeluje da ne dozvole da im nedostaju voljeni. Poziva na dobrotu i poštenje, ističući da je to ono što želi i sebi u narednoj godini.

Ova poruka, isprepletana nostalgičnim tonom i optimističnim nadama, odražava kompleksnost trenutka u kojem se Navaljni nalazi, ostavljajući otvorena vrata nadi za bolju budućnost, prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading