RAZREŠENA MISTERIJA GDE JE NESTAO LJUTI KRITIČAR KREMLJA! Nije ga bilo tri nedelje: Navaljni poslao poruku pristalicama, pomenuo i ''Deda Mrazom!''

Autor:

Svet

26.12.2023

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestanak kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog konačno je razrešen nakon dvadeset dana misterije, kada je Navaljni iza rešetaka poslao poruku svojim pristalicama.

RAZREŠENA MISTERIJA GDE JE NESTAO LJUTI KRITIČAR KREMLJA! Nije ga bilo tri nedelje: Navaljni poslao poruku pristalicama, pomenuo i ''Deda Mrazom!''

Foto: Tanjug/AP/(HOGP)

Ovaj hrabri opozicionar, čije je mesto boravka bilo nepoznato gotovo tri nedelje, lociran je u zatvorskoj koloniji na severu Rusije.

Navaljni je umirio zabrinute pristalice, poručujući im da ne brinu za njega, jer je "dobro" i da je "potpuno odahnuo što je konačno uspeo". Njegov optimizam nije izostao ni u ovim teškim trenucima, a aluzije na novogodišnje i božićne praznike dodale su optimističan ton njegovoj izjavi.

- Ne brinite za mene. Dobro sam. Potpuno sam odahnuo što sam konačno uspeo. Još sam dobro raspoložen, kako i priliči Deda Mrazu - naveo je Navaljni, verovatno misleći na njegovu zimsku odeću i bradu.

Očigledno je da je Navaljni pronašao snalažljiv način da zadrži duh na visokom nivou i u ovim izazovnim okolnostima.

Ovom objavom, Navaljni je uspeo da umiri svoje pristalice i da pošalje snažnu poruku da se neće zaustaviti u svojoj borbi protiv režima.

Foto: Tanjug/AP

 

Podsetimo, advokati Alekseja Navaljnog su poslednji put uspeli da se sastanu s njim 5. decembra, nakon čega je nestanak postao predmet ozbiljne zabrinutosti. Odsustvo informacija o njegovom položaju izazvalo je strepnju da bi njegov život mogao biti u opasnosti, što je dodatno produbilo napetost u već zategnutim odnosima između Kremlja i Navaljnog.

Navaljni, koji je osuđen na skoro tri decenije zatvora, nestao je iz zatvora u Vladimirskoj oblasti u blizini Moskve pre dve sedmice.

Nije se znalo gde se nalazi vođa ruske opozicije, a poslednja informacija iz te zemlje po kojoj su ruski sudovi obustavili sve postupke protiv njega zabrinula je mnoge.

Preciznije, naterala ih je da se od danas pitaju da li je Navaljni uopšte još živ?

Prema izveštavanju medija Navaljni poslednjih nedelja nije kontaktirao svoje advokate što se nikada ne dešava, a zvaničnik UN rekao je da je njegovo odsustvo “prisilni nestanak”.

Navaljni, koji je osuđen na skoro tri decenije zatvora, nestao je iz zatvora u Vladimirskoj oblasti u blizini Moskve prošle nedelje, a sumnjalo da je prebačen u koloniju "posebnog režima", gde bi mogao da bude držan izolovan pod najstrožim ruskim zatvorskim režimom godinama.​

Kira Jarmiš, pomoćnica Navaljnog, rekla je da je njegov tim poslao zahteve u skoro 200 ruskih pritvorskih centara u potrazi za više informacija o nestalom opozicionom lideru, ali nisu mogli da ga pronađu.

Kremlj nije odgovorio na pitanja o tome gde se Navaljni nalazi, a portparol Dmitrij Peskov je rekao da njegov tim nema "ni nameru ni mogućnost da prati sudbinu zatvorenika".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading