SIN DMITRIJA PESKOVA BIO U ŽARISTU RATA! Prigožin otkrio: Borio za Vagner, to se držalo u tajnosti!

Autor:

Svet

23.04.2023

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je dodao da se sinovi vodećih Rusa šalju na fakultete, gde su oslobođeni služenja oružanih snaga, dok deca radnika ginu u ratu.

SIN DMITRIJA PESKOVA BIO U ŽARISTU RATA! Prigožin otkrio: Borio za Vagner, to se držalo u tajnosti!

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Sin portparola Kremlja Dmitrija Peskova borio se u Ukrajini zajedno sa snagama ruske vojne kompanije Vagner, otkrio je šef Vagnera Jevgenij Prigožin.

Prigožin je rekao da je Peskov, poverenik ruskog predsednika Vladimira Putina, posegnuo za rukom da razgovara o učešću svog sina u ratu. Vagnerov zet rekao je da je savetovao Peskovu da ne šalje svog sina da se pridruži redovnim ruskim trupama, što je Prigožin više puta kritikova,o zbog loše opreme i neadekvatne obuke i rukovođenja.

Sin Peskova, Nikolaj Peskov, koji je dugo živeo u Britaniji i poznat je i kao Nikolaj Čoles, rekao je moskovskom tabloidu KP da je služio jer je to smatrao svojom dužnošću.

Štampa je objavila i fotografiju 33-godišnjaka u vojnoj uniformi. Navodi se i da je odlikovan. Kritičari su, međutim, rekli da nije pružio dokaz o njegovom navodnom raspoređivanju.

Foto: AP/S. KARPUKHIN

 

Prigožin je rekao da je sin Peskova služio kao artiljerac u ratom razorenoj Ukrajini u istočnoj oblasti Luganska pod lažnim imenom nakon tri nedelje obuke.

Prigožin je Peskovljevu vojnu službu ocenio kao primer.

- Deca većine ruske elite izbegavala su ratne napore - rekao je Prigožin. "Roditelji ih kriju“, požalio se 61-godišnji šef Vagnera.

On je dodao da se sinovi vodećih Rusa šalju na fakultete, gde su oslobođeni služenja oružanih snaga, dok deca radnika ginu u ratu.

Prigožin nije pružio nikakve dokaze za raspoređivanje Peskovljevog sina. Kao i njegov otac, Nikolaj je podložan sankcijama Zapada uvedenim nakon ruske invazije na Ukrajinu prošlog februara.

Prigožin je rekao i da je Peskov pokušao da odvrati sina od rata. Prema rečima Prigožina, raspoređivanje portparolovog sina je držano u tajnosti od ostalih Vagnerovih članova.

- Za to smo znali samo ja i šef kadrovske službe. Nikolaj Peskov je pokazao hrabrost i herojstvo kao i svi drugi - dodao je on.

Foto: Tanjug/AP

 

I sam Nikolaj Peskov, govorio je o tome kako je dospeo na ratište.

- Kada sam doneo odluku da učestvujem u NVO-u, nisam znao kako da stignem tamo, jer kada je sve počelo, nije bilo toliko informacija kao sada. Dakle, da, morao sam da idem kod oca. Pitao sam kako da pravilno kontaktiram PMC. I on mi je pomogao u tome. Smatrao sam to svojom dužnošću. Morao sam da pomognem svima koji su bili tamo. Nisam mogao da sedim po strani i da gledam svoje prijatelje i druge ljude kako tamo odlaze - rekao je Nikolaj Peskov za Komsomolsku pravdu.

Prema njegovim rečima, u PMC je bio pod lažnim imenom i navodno niko nije znao ko je, pošto su svi komunicirali šifrovano. On nije govorio o svojim kolegama, niti je ulazio u detalje o učešću u operacijama.

Upitak kako je reagovao njegov otac, rekao je da je podržao njegovu odluku.

- Da budem iskren, naravno, da je porodica zabrinuta. Ali su apsolutno podržali moju odluku. Cela porodica. Kada sam rekao da sam doneo takvu odluku, pitali su me da li sam siguran da razumem kuda idem? Odgovorio sam da. A oni su rekli, samo napred - pričao je Nikolaj.

Foto: Tanjug/AP

 

Peskov mlađi je takođe rekao da je posle Nove godine dobio orden „Za hrabrost“, piše

- Ovo je već za određeni vojnički podvig. Cela moja posada je ostvarila podvig. Ne mogu da pričam više - rekao je on.

Tokom ruske „delimične mobilizacije“, Nikolaj Peskov je pod maskom vojnog komesara dobio poziv od saradnika Alekseja Navaljnog, Dmitrija Nizovceva i pitao ga da li je spreman da se bori u Ukrajini. Peskov mlađi je odgovorio da će „rešiti to pitanje” na drugom nivou, prenosi Kurir.

Peskovov sin je trenutno na odsustvu posle šest meseci službe, rekao je Vagnerov šef.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
dragan

23.04.2023 13:22

ako se on borio u ratu ja sam onda bio u ratu protiv sulejmana velicanstvenog,peskov je jedna najpoznatija protuva u rusiji polupismen covek i da se njegov sin bori u ukrajini ha ha.