DEMONSTRANTI NOSE SIMBOLE NAVALJNOG: "U Rusiji nije pomoglo, šteta da se baci, lansiraćemo u Srbiju"

Autor:

Vesti

25.12.2023

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija koja je ilustrovala ove navode.

DEMONSTRANTI NOSE SIMBOLE NAVALJNOG:  "U Rusiji nije pomoglo, šteta da se baci, lansiraćemo u Srbiju"

Foto: Printscreen

Juče je došlo do nasilja u Beogradu, kada su pristalice pokreta "Srbija protiv nasilja" izvršile vandalizam na zgradi Skupštine grada.

Ogorčeni građani su istakli sličnost između ovih demonstranata i sindikata Alekseja Navaljnog, poznatog ruskog opozicionara.

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija koja je ilustrovala ove navode, uz komentar koji je izazvao veliku pažnju javnosti.


Jedan korisnik društvenih mreža je podelio fotografiju demonstranata i izneo je poređenje sa Navaljnim, ističući da "srpski majdanovci donose manire i simbole Navaljnog".

- Srpski majdanovci donose manire i simbole Navaljnog. U Rusiji nije pomoglo, šteta da se baci, lansiraćemo u Sbiju - glasio je opis. 

Ova objava je pokrenula lavinu komentara i rasprava na društvenim mrežama, a mnogi su se zapitali da li će se situacija u Srbiji odvijati po uzoru na događaje u Rusiji.

Podsetimo, Navaljni je u avgustu osuđen na 19 godina zatvora zbog stvaranja ekstremističke zajednice, finansiranja ekstremističkih aktivnosti i niza drugih zločina, a već je služio 11 i po godina kazne u ustanovi sa maksimalnim obezbeđenjem zbog prevare i drugih optužbi.

Nasilje koje se dogodilo u Beogradu izazvalo je reakcije ogorčenih građana, ali i medijskih analitičara koji su istakli ozbiljnost situacije i potrebu za mirnim rešavanjem sukoba. Poređenja sa događajima u Rusiji su dodatno produbila kontroverze oko ovog incidenta, a očekuje se dalji razvoj situacije i reakcije nadležnih institucija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (9)

Loading
zarko

25.12.2023 15:50

Pa svi jako dobro znamo da je taj isti Navaljni placenik zapada

popovic

25.12.2023 15:55

Sta je to cudno za nase demonstrante,oni su uvek nosili simbole onih koji su zeleli unistenje jedne drzave.

zare

25.12.2023 15:57

Ako se malo bolje pogledaju ti simboli koje je koristio Navaljni u Rusiji kao i nasi demonstranti sionoc moze se videti da su to simboli fasistickog zapada koji je godinama bio sakriven od ociju javnosti.

popov

25.12.2023 16:04

Nasi demonstrati su uvek voleli da nose simbole koji definisu fasizam tako da nije nista cudno ni koriscenje ovoga simbola Navaljnoga.