JEDNOM POLICAJCU ĆE BITI OPERISANA ŠAKA: Danica Grujičić i prof. dr Milika Ašanin obišli pripadnike MUP-a u UKC Srbije

Autor:

Vesti

25.12.2023

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku nereda koji su se sinoć dogodili ispred Skupštine grada Beograda, povređena su dva pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

JEDNOM POLICAJCU ĆE BITI OPERISANA ŠAKA: Danica Grujičić i prof. dr Milika Ašanin obišli pripadnike MUP-a u UKC Srbije

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ/Sava Radovanovic

Ministarka zdravlja Danica Grujičić obišla je danas povređene pripadnike MUP-a u pratnji direktora Univerzitetskog kliničkog centra Srbije prof. dr Milike Ašanina, kako bi se uverila u njihovo zdravstveno stanje.

U toku nereda koji su se sinoć dogodili ispred Skupštine grada Beograda, povređena su dva pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nakon obilaska povređenih, ministarka Grujičić je saopštila da će jednom od policajaca biti operisana šaka, dok je drugi policajac upućen na medicinsko ispitivanje i njegovo stanje će biti praćeno u naradnom periodu zbog eventualnih zdravstvenih posledica koje mogu nastati usled nanetih povreda.

Oba povređena policajca su van životne opasnosti.

Da podsetimo, načelnik Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Ivica Ivković istakao je danas da je tokom neprijavljenog okupljanja građana u organizaciji „Srbija protiv nasilja“ i pokušaja nasilnog upada u Skupštinu grada Beograda povređeno osam policijskih službenika, dok je 38 osoba procesuirano zbog krivičnih dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Demonstranti koje predvode poslanici sa liste Srbija protiv nasilja provalili su ulazna vrata i upali u Stari dvor. Unutra ih je sačekala policija sa opremom za razbijanje demonstracija.

Okupljena lica su više sati napadala policijske službenike, gađajući ih kamenicama, motkama, drvenim palicama i ceo taj napad i pokušaj nasilnog ulaska trajao je od 18.55 do 21.50 časova. Pripadnici MUP-a su tri sata trpeli napade, uzdržavali se od intervencije u iščekivanju da nasilje neće eskalirati i da će nasilnici prestati sa napadom. Tom prilikom povređeno je osam policijskih službenika, među kojima ima i onih koji su zadobili teške telesne povrede. Jedan od njih će danas biti podvrgnut hirurškoj intervenciji - rekao je načelnik Uprave policije, koji je na konferenciji i pokazao jedan od kamenova koji su sinoć pred Skupštinom grada poleteli prema srpskoj policiji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading