NAČELNIK IVICA IVKOVIĆ POKAZAO ČIME SU DEMONSTRANTI NASRNULI NA SRPSKU POLICIJU: "Gađali ih kamenicama, motkama, drvenim palicama" (FOTO)

Autor:

Vesti

25.12.2023

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demonstranti koje predvode poslanici sa liste Srbija protiv nasilja provalili su ulazna vrata i upali u Stari dvor. Unutra ih je sačekala policija sa opremom za razbijanje demonstracija.

NAČELNIK IVICA IVKOVIĆ POKAZAO ČIME SU DEMONSTRANTI NASRNULI NA SRPSKU POLICIJU: "Gađali ih kamenicama, motkama, drvenim palicama" (FOTO)

Foto: pink/printscreen

Ivica Ivković

Načelnik Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Ivica Ivković istakao je danas da je tokom neprijavljenog okupljanja građana u organizaciji „Srbija protiv nasilja“ i pokušaja nasilnog upada u Skupštinu grada Beograda povređeno osam policijskih službenika, dok je 38 osoba procesuirano zbog krivičnih dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Demonstranti koje predvode poslanici sa liste Srbija protiv nasilja provalili su ulazna vrata i upali u Stari dvor. Unutra ih je sačekala policija sa opremom za razbijanje demonstracija.

- Okupljena lica su više sati napadala policijske službenike, gađajući ih kamenicama, motkama, drvenim palicama i ceo taj napad i pokušaj nasilnog ulaska trajao je od 18.55 do 21.50 časova. Pripadnici MUP-a su tri sata trpeli napade, uzdržavali se od intervencije u iščekivanju da nasilje neće eskalirati i da će nasilnici prestati sa napadom. Tom prilikom povređeno je osam policijskih službenika, među kojima ima i onih koji su zadobili teške telesne povrede. Jedan od njih će danas biti podvrgnut hirurškoj intervenciji - rekao je načelnik Uprave policije, koji je na konferenciji i pokazao jedan od kamenova koji su sinoć pred Skupštinom grada poleteli prema srpskoj policiji. 

Juče oko 18 sati došlo je do nenajvljenog okupljanja građana. Bilo ih je oko 2.400 ljudi.  Okupljena lica su satima su policajce gađali palicama. Tri sata su trpeli nasilje. Osam policajaca je povređeno, rekao je prilikom obraćanja javnosti načelnik Uprave policije Ivica Ivković.

On je jutros najavio i dalje poteze pristalica "Srbije protiv nasilja", koje predvode Dragan Đilas i Marinika Tepić.

Oni su prethodno polupali prozore na vratima. Demonstranti su jajima zasuli zgradu, a neki su i upali u nju kroz prozore. Pojedini su nosili i baklje sa sobom. Naoružani motkama sukobljavali su se s policijom i demolirali prozore na zgradi.

Neki od okupljenih sugerišu da bi "trebalo zapaliti ceo grad".

Određeni demonstranti su se potukli međusobno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (24)

Loading
Mila

25.12.2023 14:24

Nasa policija je trpela tri puna sata ovakvo maltretiranje od strane opozicije na najgori nacin. Velika podrska pripadnicima policije i brz oporavak povredjenima. Ponosni smo na vasu snagu i reagovanje

Jovana

25.12.2023 15:47

Kaže "neki su se potukli međusobno", pa oni su tačno praznoglavi nasilnici, koji nije bitno šta je pred njima, samo imaju za cilj da unište/povrede pred sobom!

Jovana

25.12.2023 15:49

Trpeti puna tri sata, a pritom ni prstom ne mrdnuti, kapa dole svim pripadnicima policije koji su pretrpeli i preživeli napade i nasilje divljačke opozicije!

Jovana

25.12.2023 15:52

Policija je časno i odgovorno odradila svoj zadatak, i posao obavila na najkorektniji način! Svaka čast svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su pretrpeli sinoćno divljanje!