USKORO BLOKADA BRANKOVOG MOSTA, ZATVORENA KNEZA MILOŠA! Nije im dovoljno haosa, sad će da MALTRETIRAJU I GRAĐANE!

Autor:

Vesti

25.12.2023

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Blokade grada i maltretiranje građana trajaće do 18 časova prema najavi okupljenih demonstranata

USKORO BLOKADA BRANKOVOG MOSTA, ZATVORENA KNEZA MILOŠA! Nije im dovoljno haosa, sad će da MALTRETIRAJU I GRAĐANE!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Pristalice Srbije protiv nasilja koje predvode Dragan Đilas i Marinika Tepić i koji su sinoć razlupali Skupštinu grada Beograda u svom divljačkom pohodu, ponovo su se okupili u centru Beograda, zajedno sa studentima kojih ima manje nego "večitih".

Trenutno ciče, skiče i penju se po zgradi Ministarstva za lokalnu samoupravu, a tokom dana planiraju i da blokiraju Brankov most.

Prema našim saznanjima blokade grada su već počele, pa je tako blokirana Kneza Miloša kod zgrade Vlade. Blokada grada i Brankovog mosta, prema rečima okupljenih demonstranata trajaće do 17 časova.

Grupa studenata izašla je iz Birčaninove u ulicu Kneza Miloša gde će, pre najavama, blokirati saobraćaj sve do 18 sati.

Studenti su ranije najavili da će blokirati saobraćaj u Beogradu na dva mesta ukoliko od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave ne dobiju odgovor na njihov zahtev da se otvori i revidira birački spisak.

Jedan od studenata obratio se okupljenima i rekao da će pošto nisu dobili odgovor ministarstva blokirati ulaz i izlaz iz ovog ministarstva.

 

- Ono što mi za sada znamo, a to je da se tokom današnjeg dana očekuje da u 12 sati dođe do blokade Ministarstva državne i lokalne samouprave, nakon toga je blokada na Brankovom mostu. Kao što sam već rekao, pripadnici ministarstva imaju sve mere da se situacija kontroliše, da se sve identifikuje i da se protiv njih podnesu adekvatne prijave - kaže Ivica Ivković, načelnik policije.

On je naglasio da akcija policije, zbog sinoćnjeg razbijanje Skupštine grada Beograda,  trajala cele noći i da je do sada procesuirano 38 osoba. Blokada državnih institucija i mostova se neće tolerisati, rekao je načelnik Ivković.

Podsećamo, demonstranti koje predvode poslanici sa liste Srbija protiv nasilja provalili su sinoć ulazna vrata i upali u Stari dvor. Unutra ih je sačekala policija sa opremom za razbijanje demonstracija.

Bonus video

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Бојана

25.12.2023 15:16

Народу је мука више од ових ђиласоваца који само малтретирају људе, ломе Скупштину и каменују полицајце. Докле ћемо трпети да нас малтретира шачица хулигана?

Кристина

25.12.2023 15:19

Ово постаје неподношљиво, треба овај шљам почистити са улица да људи могу да се врате кући са посла.

Ja

25.12.2023 16:22

Uskraćuju običnim ljudima pravo na slobodno kretanje,za svaku osudu!

Mila

25.12.2023 16:23

Njima je to i cilj da maltretiraju gradjane