DEJAN RISTIĆ O NASILJU OPOZICIJE Ovo je rukopis narandžastih revolucija, koriste građane kao topovsko meso

Autor:

Vesti

25.12.2023

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza poziva na nasilno preuzimanje zdanja državnih institucija krije namera da, mimo izbornih rezultata, preuzmu vlast. "Srbija protiv nasilja" transformisala se u kampanju "Nasiljem protiv Srbije", priča za Republiku direktor Muzeja žrtava genocida

DEJAN RISTIĆ O NASILJU OPOZICIJE  Ovo je rukopis narandžastih revolucija, koriste građane kao topovsko meso

Foto: Tanjug

Istoričar Dejan Ristić, direktor Muzeja žrtava genocida, kaže za Republiku da su scene koje smo sinoć posvedočili ispred zdanja Skupštine grada Beograda istinski zgrozile i zabrinule svakog odgovornog i samosvesnog građanina naše države. Pokušaj nasilnog upada u zdanja državnih institucija, otvoreno demonstriranje mržnje i nasilja već su, kako ističe, u svetu toliko puta viđen rukopis tzv. narandžastih revolucija, odnosno upliva stranog faktora u sprovođenje demokratskih procesa u jednoj suverenoj državi. 

- Ne treba nam puno truda kako bismo jasno razlučili da se iza poziva pojedinih opozicionih prvaka da se, u kontekstu njihovog očevidnog neuspeha na izborima, koriste sva raspoloživa nedemokratska sredstva, poput izmišljanja 40.000 naših sunarodnika iz Republike Srpske koji su svojim navodnim masovnim učešćem na izborima odlučujuće izmenili odnos snaga u prestonici ili upornog insistiranja na tome da našim državljanima koji imaju dvojno državljanstvo i prebivalište u Srbiji nipošto ne bi smelo da se dozvoli da glasaju, nevešto krije pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti i destabilizacije države - konstatuje naš sagovornik.

Ristić navodi da odložene reakcije na izborne rezultate, a potom i masovno i olako izmišljanje brojnih neregularnosti, ukazuje na to da se iza poziva pojedinih opozicionih lidera na nasilno preuzimanje zdanja državnih institucija krije namera da, mimo izbornih rezultata, preuzmu vlast u prestonici i čitavoj državi:

- U toj svojoj nameri oni ne prezaju ni od toga da svesno manipulišu pojedinim našim sugrađanima koje koriste kao svojevrsno "topovsko meso" zarad ostvarivanja potpuno ličnih ambicija. Očito je da je malo vremena bilo potrebno da se koalicija ,"Srbija protiv nasilja" transformiše u nešto što sada već sa potpunom izvesnošću možemo da nazovemo kampanjom "Nasiljem protiv Srbije". Uveren sam u to da je najveći deo građana Srbije na vreme uočio i razumeo šta se to "iza brda valja" i da neće pristati da bude oruđe i oružje u rukama onih koji bi da ugroze stabilnost naše države u trenucima kada se ona istovremeno suočava sa brojnim regionalnim i širim međunarodnim izazovima.

Potrebno je, kako zaključuje Ristić, da naša država Srbija i iz ovog izazova izađe snažnija i jedinstvenija, a njeni građani okupljeni oko svoje otadšbine:

- Nemam ni najmanje sumnje da ćemo u narednim danima posvedočiti upravo takvom razvoju događaja.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Сташа

25.12.2023 11:23

Добро је рекао господин Ристић, ово се зове "Насиљем против Србије".

Мирко

25.12.2023 11:25

Наравно да је ово типична наранџаста револуција, користе децу, просјаке, наркомане да каменују полицајце, они су за опозиционе плаћенике топовско месо.

Давид

25.12.2023 11:28

Мислим да је свима јасно да наша опозиција је само продужена рука страних служби које желе да потпуно дестабилизују Србију.

Давид

25.12.2023 11:28

Мислим да је свима јасно да наша опозиција је само продужена рука страних служби које желе да потпуно дестабилизују Србију.