OGLASIO SE RIK POVODOM "FANTOMSKIH BIRAČA": Proverom je jasno utvrđeno da najveći broj birača ima prijavljeno prebivalište i upisan je u birački spisak mnogo pre raspisivanja izbora

Autor: D.B.

Vesti

24.12.2023

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proverom je jasno utvrđeno da najveći broj birača ima prijavljeno prebivalište i upisan je u Jedinstveni birački spisak mnogo pre raspisivanja izbora održanih 17. decembra 2023. godine, navodi se u saopštenju.

OGLASIO SE RIK POVODOM "FANTOMSKIH BIRAČA": Proverom je jasno utvrđeno da najveći broj birača ima prijavljeno prebivalište i upisan je u birački spisak mnogo pre raspisivanja izbora

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Postupajući po molbi Republičke izborne komisije sa 40. sednice održane 23. decembra 2023. godine, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo unutrašnjih poslova, nakon izvršenih provera, dostavili su Republičkoj izbornoj komisiji tabelarne preglede broja birača po gradskim opštinama grada Beograda.

"Broj birača prikazan je prema godinama upisa u Jedinstveni birački spisak, odnosno prijavi prebivališta na adresama navedenim u pozivima za glasanje koje su predsedniku Republičke izborne komisije predali Marinika Tepić i Miroslav Aleksić prilikom podnošenja Zahteva za raspisivanje i sprovođenje novih izbora za odbornike Skupštine grada Beograda, kao dokaze navodne izborne krađe, odnosno postojanja sada upisanih tzv. 'fantomskih birača'", navedeno je u saopštenju RIK.

Kako se dodaje u saopštenju, proverom je jasno utvrđeno da najveći broj birača ima prijavljeno prebivalište i upisan je u Jedinstveni birački spisak mnogo pre raspisivanja izbora održanih 17. decembra 2023. godine, od kojih neki i pre 20 i više godina, što je "očigledan dokaz da nisu tačne tvrdnje Koalicije Srbija protiv nasilja da se broj birača sa pravom glasa na beogradskim izborima veštački povećavao radi uticaja na ishod održanih izbora".

Podsetimoo, i predsednik Srbije danas je tokom obraćanja javnosti govorio o "Fantomskim biračima" koje su izmislili predstavnici opozicije. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Urgh

24.12.2023 15:09

Najlepše je kada izopačene opozicione laži demantuje realnost.

Bubi

24.12.2023 15:14

Opozicija obmanjuje javnost jer ne može da prihvati poraz!