NAJNOVIJI DETALJI UDARA NA RUSKI DESANTNI BROD! Kijev u napadu koristio krstareće rakete "Storm šedou": Ograničenje slobode Crnomorske flote!

Autor:

Svet

28.12.2023

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Penzionisani general Bundesvera i vojni ekspert, Erhard Biler, nedavno je izneo zapažene tvrdnje o ukrajinskom napadu na ruski desantni brod klase Ropuča u luci Feodosija. Prema Bileru, napad nije izveden, kako se ranije pretpostavljalo, raketama sa maksimalnim dometom od 250 km, već britanskim krstarećim raketama "Storm Shadow" sa impresivnim dometom od čak 650 km.

NAJNOVIJI DETALJI UDARA NA RUSKI DESANTNI BROD! Kijev u napadu koristio krstareće rakete "Storm šedou": Ograničenje slobode Crnomorske flote!

Foto: Sergei Malgavko / TASS / Profimedia

General Biler naglašava da Ukrajina, uprkos ovom napadu, ne bi mogla uništiti veliki desantni brod Novočerkask u istoj luci. On ističe da je lansiranje raketa izvršeno na udaljenosti od 250 kilometara od linije fronta, duboko u teritoriji pod kontrolom Ukrajine.

 

 

- Krstareća raketa je morala preleteti više od 250 km iznad ruske teritorije da bi pogodila desantni brod. Da biste to postigli, morate znati gde se nalaze radarski i protivvazdušni položaji. Ovo nije nešto što se radi tek tako... Generalno, ovo ukazuje na to da Ukrajina raspolaže krstarećim raketama čiji je stvarni domet veći od 400 km. Sloboda kretanja Crnomorske flote sada je značajno ograničen - delio je svoje razmišljanje general Biler, prenosi nemački Bild.

Američka medijska kuća Si-En-En je, pozivajući se na neimenovane zapadne zvaničnike, saopštila da je Velika Britanija isporučila nekoliko krstarećih raketa Storm šedou (Storm Shadow), namenjenih napadu na koncentraciju ruske vojske tokom predstojeće ofanzive Kijeva.

Već postoje spekulacije na društvenim mrežama o tome da će glavna meta ovih raketa biti ruska vojska na Krimu i vojne instalacije.

Storm šedou je krstareća raketa velikog dometa, sposobna za let na veoma malim visinama do cilja. Projektil je konstruisan za upotrebu u svim vremenskim uslovima i sa različitih vazduhoplovnih platformi za lansiranje.

 

 

Prilikom projektovanja rakete, posebna pažnja posvećena je smanjenju radarskog odraza, a usisnik vazduha za mikroturbo mlazni motor dizajniran je tako da sprečava detekciju radarskih snopova do lopatica kompresora motora, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading