PROTUTNJALA JE I IZA SEBE OSTAVILA PUSTOŠ: Oluja UGASILA na hiljade domova, padali krovovi i bandere, AVIONI NISU SMELI DA POLETE

Autor:

Svet

28.12.2023

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oluja je dovela do poplava i poremetila putovanja, a najteže je pogođen deo zemlje gde je više hiljada domova ostalo bez struje

PROTUTNJALA JE I IZA SEBE OSTAVILA PUSTOŠ: Oluja UGASILA na hiljade domova, padali krovovi i bandere, AVIONI NISU SMELI DA POLETE

Foto: tiktok/printscreen/@Official_WXUK/@TBo39515440

Oko 100 domova je oštećeno nakon što je tornado protutnjao delom šireg Mančestera u Engleskoj, kada je oluja Gerit pogodila Veliku Britaniju.

Oluja je dovela do poplava i poremetila putovanja i u drugim oblastima u Velikoj Britaniji, a najteže je pogođena Škotska, gde je više hiljada domova ostalo bez struje.

Policija je nakon tornada, koji je bio ograničen na područje šireg Mančestera, proglasila u sredu veliki incident "zbog težine pričinjene štete i potencijalnog rizika po javnu bezbednost".

Tornado je čupao krovove s kuća, oborio drveće i doveo do urušavanja zidova, prenosi BBC.

Za sada nema izveštaja o povređenima, ali su mnogi ljudi bili primorani da napuste svoje domove, dodaje Gardijan.

Oluja je sa sobom donela u delovima Škotske obilne snežne padavine koje su, uz jake vetrove i kišu, izazvale oštećenja na električnim mrežama pošto su pala stabla, grane, bandere i ruševine oborili dalekovode.

Niz železničkih operatera u Škotskoj privremeno je obustavio ili ukinuo svoje usluge zbog oluje.

Aerodrom Hitrou u Londonu otkazao je 18 letova u sredu zbog ograničenja kontrole vazdušnog saobraćaja.

Snadbevanje električnom energijom obnovljeno je u više od 31.500 objekata u Škotskoj, dok je 14.000 domova i dalje bez struje.

Očekuje se da u toku današnjeg dana avio saobraćaj bude normalizovan, posle čega će se isto dogoditi i sa železnicom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading