PRESEŠĆE IM PRAZNICI, NIKO NEĆE SMETI NAPOLJE! Stiže brutalna oluja, narod upozoren na VELIKE POPLAVE

Autor:

Svet

27.12.2023

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oluja će u nekim delovima zemlje napraviti pakao od života meštana

PRESEŠĆE IM PRAZNICI, NIKO NEĆE SMETI NAPOLJE! Stiže brutalna oluja, narod upozoren na VELIKE POPLAVE

Foto: Tanjug/AP

U pojedinim delovima Velike Britanije izdato je više do 100 upozorenja na poplave zbog dolaska oluje Gerit što otežava putovanja u jeku praznične sezone, posebno na zapadu zemlje od Karlajla do Bornmuta.

Očekuje se da će se zapadni i istočni Midlends suočiti sa najgorim poplavnim talasom, a britanska Agencija za životnu sredinu izdala je upozorenja na izlivanje reka u Vudborou, Maringtonu, Hejlesovenu i Vorviku, prenosi londonski Gardijan.

Upozorenje je izdato i u istočnom Jorkširu za područja u gornjem delu toka reke Hal.

Škotska agencija za zaštitu životne sredine SEPA, izdala je šest upozorenja na poplave u Damfrisu, Galoveju i Orkniju i duž škotskih pograničnih područja, a u celoj Škotskoj na snazi je ukupno 15 upozorenja.

Oluja Gerit doneće jak vetar i obilnu kišu u mnoge delove Britanije, a verovatno će biti i opasnosti od niskih temperatura, upozoravaju prognostičari.

Ograničenja britanske kontrole vazdušnog saobraćaja dovela su do otkazivanja letova Britiš ervejza (BA) sa londonskog aerodroma Hitrou na domaćim linijama za Aberdin, Edinburg, Glazgov, Džersi i Mančester i na međunarodnim letovima za Barselonu, Berlin, Madrid i Pariz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mumi

28.12.2023 11:34

Ima li nesto lepo na ovoj zemaljskoj kugli da nam objavite. Samo katastrofe i smrt. Dobro da se kolektivno ne poubijamo. Ajde malo veselije teme ili mrzite sopstveni narod.