NEZAPAMĆENO NEVREME NAPRAVILO HAOS Desetine hiljada domova bez struje, osmoro poginulih među njima i devojčica (9)!

Autor:

Svet

27.12.2023

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stotine dalekovoda oštećeno, mnogo domaćinstava bezelektrične energije, dok se vatrogasci bore s požarima na zapadu zemlje

NEZAPAMĆENO NEVREME NAPRAVILO HAOS Desetine hiljada domova bez struje, osmoro poginulih među njima i devojčica (9)!

Foto: Tanjug/AP

- Najmanje osam osoba je izgubilo živote, a jedna se vodi kao nestala nakon razornih oluja koje su zahvatile istočni deo Australije tokom božićnih praznika - saopštile su danas vlasti.

Područja pogođena olujama, koje su praćene grmljavinom i obilnim padavinama, uključuju Viktoriju, Novi Južni Vels i Kvinslend.

Prema izveštajima, više od 90.000 potrošača i dalje je bez električne energije, dok su stotine dalekovoda pretrpele ozbiljna oštećenja, što će zahtevati više dana kako bi se obnovilo snabdevanje električnom energijom, prenosi Rojters.

U pojedinim od najteže pogođenih područja, snažni vetrovi su doslovno nosili krovove s kuća, dok su drveće rušili duž svojih putanja.

- Troje ljudi izgubilo je život kada se jahta prevrnula u blizini ostrva Grin u zalivu Moreton u Kvinslendu - potvrdila je Katarina Kerol, komesarka policije.

Dodatno, devetogodišnja devojčica i jedna žena pronađene su mrtve usled poplava, koje su zahvatile različite delove Kvinslenda. Dve osobe su tragično stradale kada su ih zahvatile padajuće grane.

U Viktoriji je jedna žena pronađena mrtva u kampu nakon povlačenja poplavnih voda, saopštila je policija. Meteorolozi upozoravaju da se kiša očekuje i danas, dodatno opterećujući već pogođena područja.

U isto vreme, na zapadu Australije, brojni regioni se bore s ozbiljnim požarima. Vatrogasac volonter izgubio je život dok je pokušavao obuzdati šumski požar, preneli su lokalni mediji.

Ova serija nesreća tokom prazničnog perioda ostavila je zajednicu u šoku, dok vlasti i hitne službe intenziviraju napore kako bi pružile pomoć i stabilizovale situaciju u pogođenim područjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading