MENJAJU TAKTIKU, ODRŽALI SU TAJNI SASTANAK: Rusija dobila najvažniju vest za 2024. godinu

Autor:

Svet

28.12.2023

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada im je jasno šta će se dešavati na frontu ali i oko njega u narednih 12 meseci

MENJAJU TAKTIKU, ODRŽALI SU TAJNI SASTANAK: Rusija dobila najvažniju vest za 2024. godinu

Foto: Tanjug/AP

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da je "pre deset dana održan još jedan sastanak država G7 plus, a na kom nisu učestvovale sve zemlje svetske većine jer su neke odbile poziv.

- Ali sastanak je održan u potpunoj tajnosti, ništa nigde o njemu nije saopštavano, nije bilo nikakvog curenja informacija - rekao je Lavrov.

On je u intervnjuu za Sputnjik i Rusija 24 naveo i da bliski saveznici i istomišljenici Moskve koji su učestvovali na tom sastanku nikome nisu obećali da će čuvati u tajnosti pitanja koja imaju veze sa Rusijom.

- Dogovorili su se da održe još jedan sastanak u januaru, a u februaru će biti održan samit mira na kojem će odobravati tu formulu Zelenskog - dodao je šef ruske diplomatije.

On je naveo da je Rusija ''rešena'' da ostvari svoje ciljeve u ratu u Ukrajini i dodao da je ''strategija Zapada da nanese strateški poraz Rusiji potpuno propala''.

- Zapad zaista menja svoju taktiku, možda čak i razmišlja o jasnijoj strategiji. Jer ako je 'strateški poraz Rusije' strategija, onda je ona nesrećno propala - rekao je Lavrov a prenosi RIA Novosti.

Ocenio je da je ceo ruski narod, ''na čelu s predsednikom Vladimirom Putinom'', obezbedio put ka pobedama, uključujući i onu u sukobu u Ukrajini.

- Naša pobeda nije bila samo diplomatska. Pre svega, to je pobeda koja se kuje na prvoj liniji fronta. Ali bez pozadine, bez podrške naroda, rezultati bi bili drugačiji. Ljudi, čitavo naše rukovodstvo, na čelu sa predsednikom, obezbeđuje put unapred, to je očigledno - rekao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije je dodao i da, kako je rekao, više nije moguće zaustaviti put ka pravednijem ekonomskom poretku.

- Na samitu BRIKS-a postavljen je vrlo jasan zadatak, čak i zahtev, da članice BRIKS-a i druge zemlje u razvoju porastu ekonomski i finansijski - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading