DAJTE NAM PARE, NEĆEMO IMATI ZA PLATE I PENZIJE! Poslat poslednji, OČAJNIČKI VAPAJ iz kabineta Vlade

Autor:

Svet

28.12.2023

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Država se nada da bi 18,5 milijardi evra spasilo sve

DAJTE NAM PARE, NEĆEMO IMATI ZA PLATE I PENZIJE! Poslat poslednji, OČAJNIČKI VAPAJ iz kabineta Vlade

Foto: Tanjug-AP

Ukrajinska vlada se suočava sa mogućnošću odlaganja isplata penzija i plata za javne službenike, ako se uskoro ne odobri ključna zapadna finansijska pomoć, izjavila je juče zamenica premijera te zemlje, Julija Sviridenko.

"Podrška partnera je izuzetno kritična. Hitno nam je potrebna", navela je Sviridenko u saopštenju.

Prema njenim rečima, 500.000 državnih službenika, 1,4 miliona nastavnika i 10 miliona penzionera bi moglo da primi plate i penzije sa zakašnjenjem, prenosi "Fajnenšel tajms".

Zvaničnici u Kijevu se nadaju hitnoj pomoći od 18,5 milijardi evra, uz dodatnih osam milijardi, koje bi pomoglo predviđenom budžetskom deficitu za narednu godinu, koji iznosi 43 milijarde evra.

Sviridenko je za Fajnenšel tajms rekla da se nada da će EU finansiranje biti odobreno u februaru i isporučeno u martu naredne godine.

Ukrajina je svoja kompletna sredstva uložila u odbranu države nakon početka rata s Rusijom u februaru 2022. godine, oslanjajući se na stranu podršku kada je isplaćivanje plata i penzija u pitanju.

Ključni paketi pomoći, uključujući 50 milijardi evra od Evropske unije, blokirani su zbog nesaglasnosti u Briselu i Vašingtonu, navodi Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading