NISMO ZAUSTAVLJENI, SAMO ĆEMO DRUGAČIJE DA REGRUTUJEMO LJUDE: Zalužnji progovorio o ratu s Rusijom, ni reč o sukobu sa Zelenskim!

Autor:

Svet

18.12.2023

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinu čeka teška zima na frontu, pomoć EU trenutno nije ni na vidiku, u SAD se ne interesuju više za njih kao pre, ali moral državnog vrha i dalje je, makar u izjavama - visok

NISMO ZAUSTAVLJENI, SAMO ĆEMO DRUGAČIJE DA REGRUTUJEMO LJUDE: Zalužnji progovorio o ratu s Rusijom, ni reč o sukobu sa Zelenskim!

Foto: Youtube/ ГРОШІ

Načelnik generalštaba ukrajinske vojske Valerij Zalužnji ocenio je danas da situacija na linijama fronta sa Rusijom nije u zastoju, istovremeno odbivši da komentariše da li će Ukrajina nastaviti protivofanzivne operacije tokom zime.

- Ovo je rat, ne mogu da komentarišem šta planiramo i treba da radimo. U suprotnom, to bi bila predstava, a ne rat - dodao je Zalužnji, prenosi Rojters.

Kada je u pitanju novi način regrutacije ukrajinskih vojnika, predsednik Volodimir Zelenski najavio je promene, koje bi podrazumevale strateško korišćenje specifičnih sposobnosti novih regruta, radi postizanja efektijih rezultata.

- Još je rano za evaluaciju novog načina regrutovanja, a kada je mobilizacija u pitanju treba je ojačati i vratiti u granice u kojima se prethodno nalazila - izjavio je Zalužnji.

Na pitanje kako je smena oblasnih vojnih komandanata uticala na efikasnost mobilizacije, glavnokomandujući je rekao da su "bili profesionalci, znali su kako se posao radi", rekao je Valerij Zalužnji Ukrajnskoj pravdi.

Interesantno je da Zalužnji nijednom rečju nije spomenuo sukob sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

U razgovoru se nije doticao ni priče oko pretresanja uređaja koje je obavila ukrajinska bezbednosna služba u budućim njegovim kancelarijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading