ZELENSKI I ZALUŽNJI U SVE VEĆEM SUKOBU: Ukrajinska bezbednosna služba pokrenula istragu, češljaju se sumnjivi uređaji

Autor:

Svet

18.12.2023

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zalužnji i predsednik Ukrajine su u konfrontaciji u vezi sa ratom sa Rusijom, jer general tvrdi da sukob ulazi u fazu koja bi dozvolila Moskvi da obnovi svoje vojne snage, s čim se Zelenski ne slaže

ZELENSKI I ZALUŽNJI U SVE VEĆEM SUKOBU: Ukrajinska bezbednosna služba pokrenula istragu, češljaju se sumnjivi uređaji

Foto: Tanjug/AP

Ukrajnska bezbednosna služba pokrenula je istragu vezanu za uređaje za prikupljanje informacijama pronađene u kancelarijama koje je u budućnosti trebalo da koristi Valerij Zalužnji, glavnokomandujući ukrajnske vojske.

Istraga je pokrenuta po članu krivičnog zakona Ukrajine o "protivpravnom sticanju, prodaji ili korišćenju posebnih tehničkih sredstava za prikupljanje informacija", saopštila je bezbednosna služba na platfromi Telegram.

- Naglašavamo da uređaj nije pronađen u kancelariji Zalužnjeg, već u jednoj od prostorija koje bi u budućnosti mogao koristiti za rad - dodato je u saopštenju bezbednosne službe, gde je naglašeno da taj uređaj nije bio u operativnom stanju, preneo je Rojters.

Zalužnji i predsednik Ukrajine su u konfrontaciji u vezi sa ratom sa Rusijom, jer general tvrdi da sukob ulazi u fazu koja bi dozvolila Moskvi da obnovi svoje vojne snage, s čim se Zelenski ne slaže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading