UKRAJINCI U VELIKOM PROBLEMU! Zalužni priznao svoju grešku: Mislio sam da možemo slomiti volju Rusa...

Autor:

Svet

23.11.2023

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je početkom oktobra izjavio da je "od 4. juna neprijatelj izgubio preko 90 hiljada ljudi, 557 tenkova i skoro 1.900 oklopnih vozila".

UKRAJINCI U VELIKOM PROBLEMU! Zalužni priznao svoju grešku: Mislio sam da možemo slomiti volju Rusa...

Foto: Yuliia Ovsiannikova / Zuma Press / Profimedia

Valerij Zalužni, glavnokomandujući vojske Ukrajine, priznao je da je napravio grešku u proceni, verujući da može probiti odbrambena utvrđenja ruske vojske u zoni specijalne vojne operacije.

Ova informacija je potvrđena u intervjuu na Jutjub kanalu "Dialogue Works", gde je bivši američki obaveštajac Skot Riter izneo ovu izjavu.

Zalužni je dao intervju za Ekonomist, gde je govorio o zastoju u zoni sukoba. Zatim je rekao nešto zanimljivo. Rekao je da je pogrešio misleći da može da slomi volju Rusa. Nije uspelo. Rusi su i dalje tu. A Ukrajinci u pat poziciji - napominje Riter.

Bivši američki obaveštajac primetio je da je prošle godine Zalužni iznosio potpuno suprotne tvrdnje. Tada je bio uveren u sposobnost pobede nad Rusijom i tražio je 300 tenkova i 500 artiljerijskih oruđa u tu svrhu.

Oružane snage Ukrajine su pet meseci pokušavale da napreduju na pravcu Južnodonjeck, Artjomovsk i Zaporožje, angažujući brigade obučene od strane NATO-a i naoružane stranim opremama.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je, na sastanku međunarodnog diskusionog kluba Valdaj 5. oktobra, izjavio da je od 4. juna neprijatelj izgubio preko 90 hiljada ljudi, 557 tenkova i skoro 1.900 oklopnih vozila. On je takođe istakao da je ukrajinska kontraofanziva zapravo neuspešna. Ove izjave dodatno naglašavaju neslaganje između prethodnih uverenja Zalužnog i stvarnosti na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading