RUSI ZAUZELI KLJUČNI GRAD U UKRAJINI! Zelenski pred nemogućom misijom, evo kako je PALA “KAPIJA ZA DONJECK”

Autor:

Svet

27.12.2023

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mariinke više nema, rekao je komandant ukrajinskih oružanih snaga Valerij Zalužnji

RUSI ZAUZELI KLJUČNI GRAD U UKRAJINI! Zelenski pred nemogućom misijom, evo kako je PALA “KAPIJA ZA DONJECK”

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

rat

Komandant ukrajinskih oružanih snaga Valerij Zalužnji rekao je da su se ukrajinske snage preselile u predgrađe Mariinke.

Marinka - viđena kao kapija za Donjeck - je skoro potpuno uništena. Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu istakao je da Ukrajina više ne kontroliše Marinku.

Marinka, nekada dom za 10.000 ljudi, ostala je u ukrajinskim rukama tokom rata Kremlja u istočnoj Ukrajini, koji je počeo kada je Rusija zauzela i anektirala Krim 2014. godine, a njene posredničke snage okupirale delove regiona Donjeck i Lugansk.

"Devet godina su oružane snage Ukrajine napravile moćno utvrđeno područje koje je povezano podzemnim prolazima", rekao je Šojgu, dodajući da je ovo utvrđeno područje sada napuklo.

“Svaka ulica ima svoje dobro utvrđene i prilično dobro zaštićene objekte od svih napada, kako iz vazduha tako i artiljerije, dugotrajne vatrene tačke, složene podzemne komunikacione sisteme.

Putin je ovo hvatanje pozdravio kao "uspeh", rekavši da su ukrajinske trupe sada potisnute dalje od Donjecka, koji redovno granatiraju sa Marinke.

Lider Kremlja je također rekao da ruske snage sada imaju "priliku da pređu u šire operativno područje" u regionu Donjecka, piše Klix.ba.

Komandant ukrajinskih oružanih snaga, general Valerij Zalužnji, potvrdio je da su se ukrajinske trupe povukle.

"Mi štitimo svaki komad naše zemlje. Svaki komad. Ali kada na ovom uskom komadu neprijateljske granate počnu da kopaju ovo mesto zajedno sa kamenjem, zemljom, sa našim vojnicima, životi naših vojnika su nam važniji", on je rekao.

General Zalužnji je primijetio da je Marinka držana skoro dvije godine, ali da je uništena "ulicu po ulicu, kuću po kuću".

"Marinke više nema", dodao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading