DOŠLI NA BOŽIĆNU PROSLAVU, SVI SE POTROVALI! Čak 700 zaposlenih se razbolelo posle "paklene večere" - pokrenuta i istraga!

Autor:

Svet

23.12.2023

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još se ne zna šta je bilo na meniju.

DOŠLI NA BOŽIĆNU PROSLAVU, SVI SE POTROVALI! Čak 700 zaposlenih se razbolelo posle "paklene večere" - pokrenuta i istraga!

Foto: Shutterstcok

Veruje se da se više od 700 zaposlenih u kompaniji Erbas Atlantik razbolelo nakon božićne večere u kompaniji, saopštile su danas zdravstvene vlasti u Francuskoj.

Zaposleni su nakon božićne večere u sedištu kompanije na zapadu Francuske masovno prijavljivali stomačne tegobe praćenje povraćanjem i dijarejom, saopštila je zdravstvena agencija ARS.

Za sada se ne zna šta je bilo na jelovniku na svečanoj večeri uoči Božića koja se pretvorila u "noćnu moru", prenosi BBC.

Zdravstvena agencija ARS nije saopštila detalje koja je tačno hrana mogla da izazove ovakve simptome, a pokrenuta je istraga kako bi bio otkriven izvor masovnog trovanja hranom.

Erbas Atlantik je ogranak najvećeg svetskog proizvođača aviona Erbas koji zapošljava 15.000 ljudi u pet zemalja.

Kompanija Erbas za sada nije odgovorila na zahtev BBC da prokomentariše ovaj slučaj.

Mi vas podsećamo i na slučaj dvadesetak osoba koje su se otrolvale na proslavi u Novom Pazaru krajem novembra ove godine.

Laboratorijskim analizama Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru i zvanično je potvrđeno da je salmonela uzrok trovanja više od dvadeset pacijenata u tom gradu.

- Salmonela je izolovana iz više uzoraka do sada urađenih koprokultura pacijenata koji su se tokom protekle nedelje javili lekaru sa simptomima trovanja hranom - rekla je dr Binela Mavrić, načelnica Infektivnog odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading