EVROPSKA UNIJA PRESEKLA! Usvojen i 12. paket SANKCIJA Rusiji, uključujući ekonomske i RESTRIKTIVNE mere

Autor:

Svet

18.12.2023

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na listi sankcionisanih su 29 ruskih i subjekata iz trećih zemalja koji su povezani sa ruskim vojno-industrijskim kompleksom.

EVROPSKA UNIJA PRESEKLA! Usvojen i 12. paket SANKCIJA Rusiji, uključujući ekonomske i RESTRIKTIVNE mere

Foto: Tanjug/AP

Evropska unije

EU usvojila je danas 12. paket sankcija Rusiji, uključujući ekonomske i pojedinačne restriktivne mere, saopšteno je iz Evropskog saveta.

- Savet je danas usvojio 12. paket ekonomskih i individualnih restriktivnih mera u vezi sa ruskim ratom protiv Ukrajine - navodi se u saopštenju.

Na listi sankcionisanih su 29 ruskih i subjekata iz trećih zemalja koji su povezani sa ruskim vojno-industrijskim kompleksom, prenosi Una.

- Savet je dodao 29 novih subjekata na listu onih koji direktno podržavaju ruski vojni i industrijski kompleks u njenom ratu protiv Ukrajine. Oni će biti podvrgnuti strožim izvoznim ograničenjima koja se odnose na robu i tehnologije dvostruke namene, kao i na robu i tehnologiju koja bi mogla doprinose tehnološkom unapređenju ruskog odbrambenog i bezbednosnog sektora - navodi se u saopštenju.

Prema novom paketu sankcija, izvoznici iz EU moraju ugovorom da zabrane ponovni izvoz u Rusiju "posebno osetljive robe i tehnologije". To uključuje robu "koja se koristi u ruskim vojnim sistemima na ratištu u Ukrajini ili je od ključnog značaja za razvoj, proizvodnju ili upotrebu tih ruskih vojnih sistema, kao i oružje i opremu vezanu za avijaciju".

Novi paket sankcija predviđa i strože mere koje se tiču usklađenosti i kontrole ograničenja cene ruske nafte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)

Loading
zora

18.12.2023 17:37

I sa ovim sankcijama ce Putin biti sateran uz zid i pasti na kolena. Blago vama kad vas savetuju glupaci.

zora

18.12.2023 18:36

Nemozete vi odlucivati po kojoj ceni ce neka drzava prodavati svoje proizvode u ovom slucaju naftu. Ako vam je skupo nadjite jevtinije. Prestanite da se mesate u tudje drzave. Planeti je dosta vas,zato se i okrecu Rusiji.