NAS NIKO NE MOŽE DA PODMIĆUJE ILI UCENJUJE: Mađari zagrmeli na Evropu, pa ponovo potkačili Ukrajinu!

Autor:

Svet

17.12.2023

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef diplomatije Peter Sijarto istakao je da je Mađarska često optuživana da koristi svoj stav prema članstvu Ukrajine u EU kao taktiku da dobije pristup fondovima EU koji su ranije zamrznuti zbog nezadovoljavanja demokratskih i pravosudnih standarda

NAS NIKO NE MOŽE DA PODMIĆUJE ILI UCENJUJE: Mađari zagrmeli na Evropu, pa ponovo potkačili Ukrajinu!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Mađarsku ne mogu podmićivati ili ucenjivati jer ima svoj stav koji se tiče budućnosti Evrope, poručio je danas šef mađarske diplomatije Peter Sijarto, i dodao da Mađarska nije pod uticajem stavova drugih zemalja članica jer je uvek uvažavala tuđe stavove i želela da se poštuje i njen stav.

On je istakao da je Mađarska često optuživana da koristi svoj stav prema članstvu Ukrajine u EU kao taktiku da dobije pristup fondovima EU koji su ranije zamrznuti zbog nezadovoljavanja demokratskih i pravosudnih standarda, prenosi agencija MTI.

Sijarto je rekao da je mađarska vlada u više navrata osudila rat koji Rusija vodi protiv Ukrajine i da je podržala teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, i dodao da je prihvatila preko milion izbeglica iz Ukrajine, kao i da izbegli đaci iz Ukrajine pohađaju nastavu u oko 1.300 mađarskih škola.

Sijarto je rekao da se Mađarska "apsolutno zalaže" za čvršću i efikasniju saradnju između EU i Ukrajine i da se zalaže za diskusiju među državama članicama EU o strateškoj viziji bloka o budućnosti odnosa između EU i Ukrajine "Ali ne vidimo da bi razgovori o pristupanju sada bili adekvatna prekretnica", dodao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading