OPASNA IGRA MAĐARSKE! Orban dao EU ponudu zbog koje u Briselu NE MOGU DA SPAVAJU!

Autor:

Svet

12.12.2023

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Politički savetnik premijera Mađarske Balaš Orban, ističe da su finansiranje Mađarske i finansiranje Ukrajine odvojeni, ali da bi, ukoliko EU insistira da finansiranje Ukrajine treba da dođe iz izmenjenog budžeta EU, ova dva pitanja postaju povezana.

OPASNA IGRA MAĐARSKE! Orban dao EU ponudu zbog koje u Briselu NE MOGU DA SPAVAJU!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Mađarska je spremna da ukine veto na predlog EU za finansiranje Ukrajine, pod uslovom da dođe do odmrzavanja sredstava EU namenjenih Mađarskoj.

Ovo je jasno istaknuto nakon ranijeg blokiranja finansiranja Mađarske od strane EU zbog nezadovoljavanja demokratskih standarda Unije. Inače, EU je ranija Mađarskoj uskratila 30 milijardi evra zbog nezadovoljavanja demokratskih standarda Unije, preneo je danas Blumberg.


Politički savetnik premijera Mađarske Balaš Orban, ističe da su finansiranje Mađarske i finansiranje Ukrajine odvojeni, ali da bi, ukoliko EU insistira da finansiranje Ukrajine treba da dođe iz izmenjenog budžeta EU, ova dva pitanja postaju povezana

Mađarska se i dalje protivi punom četvorogodišnjem planu pomoći Ukrajini u ukupnom iznosu od 50 milijardi evra, te bi više volela da EU ponudi finansiranje Kijevu za jednu godinu bez amandmana na budžet. Takođe, ističe se da ''članstvo Ukrajine u EU ostaje "crvena linija" za Budimpeštu''.



Premijer Viktor Orban izražava želju da EU odmrzne pun iznos od oko 30 milijardi evra, koji je suspendovan prošle godine zbog niskih standarda vladavine prava i korupcije. Međutim, prema informacijama Blumberga, ostatak sredstava će ostati zamrznut dok Mađarska ne ispuni skoro dvadeset drugih zahteva, uključujući obezbeđivanje akademskih sloboda, zaštitu LGBT populacije i prava na azil.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Drama Kuvin

13.12.2023 13:32

Ah ta emocija, ta strast, taj straaah ahhh. Od straha ono spavati ne mogoše, oh Srbine ti sanjaš bolja jutra, ti moralnu politiku poznadeš, ali samo ti i niko više. Oh živote dramo moja, oni ne spavadoše jer Orban im uz strast svoju emocijom pokosi sve nade! Ko uz pesme Tomu Zdravkovića košulje cepa, taj uz posmrtni marš pokrajnu predaje, a ko se hladno moli luteranskom bogu on vlada i dalekim toplim morima. Strast ispred razuma!