SEVALI POGLEDI O KOJIMA DANAS BRUJI EVROPA: Zelenski konačno otkrio O ČEMU je PRVI PUT razgovarao sa Orbanom!

Autor:

Svet

11.12.2023

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski susreo se na kratko sa liderom Mađarske Viktorom Orbanom koji mesecima unazad minira svaki pokušaj Ukrajine da se približi Evropskoj uniji

SEVALI POGLEDI O KOJIMA DANAS BRUJI EVROPA: Zelenski konačno otkrio O ČEMU je PRVI PUT razgovarao sa Orbanom!

Foto: x/kyivPost

Inauguracija novog argentinskog predsednika Havijera Mileija potpuno je pala u drugi plan zbog neplaniranog i dosta tenzičnog, iznenadnog susreta oči u oči predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog i lidera Mađarske Viktora Orbana.

Zelenski i Orban susreli su se u holu na pedesetak metara od Mileija i predsednik Ukrajine je tom prilikom nešto rekao Orbanu ne skidajući preozbiljni izraz na licu, o čemu je i Republika pisala u nedelju.

Vodeći svetski mediji utrkivali su se u nagađanjima šta su Zelenski i Orban jedan drugom rekli, znajući da se ne podnose. 

 

 

Orban, podsećanja radi, konstantno blokira bilo kakav napredak Ukrajine u integraciji u Evropsku uniju.

Detalji toga o čemu su njih dvojica razgovarala nisu poznati, ali je Zelenski objavio video u kojem je to otkrio.

- Na marginama inauguracije najiskrenije moguće razgovarao sam s mađarskim premijerom Orbanom. Naravno da smo razgovarali o našim evropskim temama", rekao je, očito odbijajući da precizira šta je to sve rekao Orbanu koji je takođe izgledao dosta ljutito prema njemu.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu Mađarska je više puta opstruirala slanje sredstava Evropske unije Kijevu protiveći se sankcijama Rusiji.

Orban je odbio da pruži vojnu pomoć Ukrajini i zapretio da će blokirati njeno pristupanje Uniji ako čelnici ne preispitaju svoju celokupnu strategiju podrške Ukrajini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading