ZAPAD PRECRTAO ZELENSKOG I PRONAŠAO MU ZAMENU? Predsedniku Ukrajine ODBROJANI DANI, evo KO bi mogao da ga nasledi

Autor:

Svet

11.12.2023

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemlje Zapadne Evrope jako su nezadovoljne poslednjim odlukama predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog i smatraju da se on mora što pre zameniti novim čovekom

ZAPAD PRECRTAO ZELENSKOG I PRONAŠAO MU ZAMENU? Predsedniku Ukrajine ODBROJANI DANI, evo KO bi mogao da ga nasledi

Foto: Tanjug/AP

Spoljna obaveštajna služba Ruske Federacije otkrila je da ima pouzdane informacije kako visoki zvaničnici iz Zapadne Evrope planiraju da predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog zamene novim čovekom na vrhu.

Kako se navodi u saopštenju direktora Spoljno-obaveštajne službe (SVR) Ruske Federacije Sergeja Nariškina, spoljna obaveštajna služba dobija pouzdane informacije da su među razlozima za moguću zamenu Zelenskog njegova “beskrajna grubost“ i gubitak sposobnosti za manevrisanje u sukobu sa Rusijom.

- Među razlozima su i neispunjena obećanja Zelenskog da će pobediti Rusiju na bojnom polju, i beskrajni bezobrazluk ukrajinskog predsednika u ophođenju sa stranim partnerima, i bezgranični nepotizam i korupcija u Ukrajini, čije razmere šokiraju čak i zapadne političare koji su stručnjaci za to. Ali najvažnije je da je Zelenski izgubio sposobnost manevrisanja u sukobu sa Rusijom u interesu Vašingtona i saveznika - istakao je on, a prenosi ruski portal Sputnjik.

On takođe smatra da je Zelenski otišao predaleko u stvaranju imidža beskompromisnog pobornika rata sa Ruskom Federacijom.

Prema rečima direktora Spoljne obaveštajne službe, Zapad razmatra Zalužnog, Jermaka, Arestoviča i Klička kao moguće zamene za Zelenskog.

Ono o čemu se spekuliše je da će i poseta Zelenskog Beloj kući ove nedelje dati mnoge odgovore na pitanja šta dalje sa njim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading