Evropska komisija odobrila poslednju tranšu od 1,5 milijardi evra pomoći za Ukrajinu za ovu godinu

Autor: Tanjug

Svet

15.12.2023

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Paket makrofinansijske podrške je u ukupnom iznosu od 18 milijardi evra za ovu godinu, od čega je 16,5 milijardi evra već prebačeno Kijevu.

Evropska komisija odobrila poslednju tranšu od 1,5 milijardi evra pomoći za Ukrajinu za ovu godinu

Foto: Tanjug/AP

Evropska komisija odobrila je prebacivanje poslednje tranše iz ovogodišnjeg makrofinansijskog programa pomoći za Ukrajinu, u iznosu od 1,5 milijardi evra, saopštila je danas predsednica EK Ursula fon der Lajen na konferenciji za medije u Briselu.

- Narednih dana ćemo prebaciti 1,5 milijardi evra, poslednju tranšu iz ovogodišnjeg programa - rekla je predsednica EK na kraju samita Evropskog saveta u Briselu, prenosi Ukrajinska pravda.

Paket makrofinansijske podrške je u ukupnom iznosu od 18 milijardi evra za ovu godinu, od čega je 16,5 milijardi evra već prebačeno Kijevu, navodi ukrajinski list.

Fon der Lajen je rekla da će taj iznos pomoći makrofinansijskoj stabilnosti Ukrajine dok se ne odobri novi program u vrednosti 50 milijardi evra, koji blokira Mađarska.

- To će pomoći da se finansiraju troškovi početkom 2024. godine malim, ali značajnim premošćavanjem - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading