''UKRAJINA HRANI CEO SVET''! Fon der Lajen: Dodatnih 50 miliona evra pomoći za ulaganje u infrastrukturu

Autor:

Svet

25.11.2023

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pismu predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom ona je istakla da će poboljšani kapaciteti ubrzati izvoz hrane i ostalih dobara kojima Ukrajina snabdeva svetsko tržište.

''UKRAJINA HRANI CEO SVET''! Fon der Lajen: Dodatnih 50 miliona evra pomoći za ulaganje u infrastrukturu

Foto: Tanjug/AP

Šefica EK Ursula fon der Lajen ozbiljno zabrinuta

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen saopštila je danas da, uprkos ratu, "Ukrajina nastavlja da hrani svet" i da će EU dati Ukrajini dodatnih 50 miliona evra da popravi oštećenu infrastrukturu u lukama.

- U ovom poduhvatu, možete računati na podršku Evropske unije - poručila je Fon der Lajen Ukrajincima putem platforme X (Tviter).

Ona je dodala da će EU nastaviti da jača Fond solidarnosti i da će Ukrajini pružiti dodatnih 50 miliona evra da popravi lučku infrastrukturu. „Zajedno šaljemo ukrajinsko žito u svet“, dodala je.

U pismu predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom ona je istakla da će poboljšani kapaciteti ubrzati izvoz hrane i ostalih dobara kojima Ukrajina snabdeva svetsko tržište, prenose Agencije.

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski

- Vremenom, naša investicija će omogućiti ukrajinskim lukama da se vrate na nivoe pre rata - napomenula je, između ostalog, Fon der Lajen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading