POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PORUČUJE ZA REPUBLIKU: Masakr Hamasa nad Izraelcima bio je kao Holokaust! OVO SADA JE VERSKI RAT, UNIŠTIĆEMO IH!

Autor:

Svet

03.11.2023

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski istoričar Efraim Zurof otkrio je kako su se osećali Izraelci 7. oktobra kada su ih pripadnici Hamasa napali i zašto država nema nameru da prestane sa bombardovanjem i kopnenom invazijom na Gazu

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PORUČUJE ZA REPUBLIKU: Masakr Hamasa nad Izraelcima bio je kao Holokaust! OVO SADA JE VERSKI RAT, UNIŠTIĆEMO IH!

Foto: Republika.rs

Reporter Republike imao je priliku da boraveći danas u Jerusalimu razgovara sa Efraimom Zurofom, poznatijem pod nadimkom “poslednji lovac na naciste”.

Zurof je izraelski istoričar američkog porekla koji igra važnu ulogu u otkrivanju nacista koji su izvedeni pred sud u poslednje tri decenije.

Zurof je danas direktor “Simon Vizental” centra u Jerusalimu i istražuje nacističke zločine i lokacije tih ljudi koji se i dalje negde kriju.

Za Republiku je govorio o vezama nacizma tokom Drugog svetskog rata i islamskog fundamentalizma.

- Tadašnji jerusalimski muftija Amin Husaini podržavao je politiku Adolfa Hitlera oko Holokausta. Imao je plan da se Holokaust ponovi na Bliskom istoku, kao i u Evropi. Postojali su planovi za osnivanje koncentracionih logora u ovom području. Hamas nastavlja s tom politikom i zato treba da bude uništen - poručio je Zurof.

Republika

Foto: Republika.rs

Efraim Zurof

 

On je dodao da Izraelci nemaju gde da odu, već samo da se bore.

- Ovo nije rat za teritorije nego verski rat i ne znam kada će da se završi, da li će biti potrebne godine ili vekovi. Hamas sledi polikiku da po njima, muslimanska zemlja ne moze da pripada nevernicima bili oni hrišćani, jevreji ili bilo ko drugi. Ali mi moramo da se borimo i pobedićemo jer nemamo gde da odemo posle Holokausta - rekao je Zurof.

Istakao je da su događaji od 7.oktobra izazvali u Izraelcima strašna sećanja na Holokaust.

- Nema razlike između Hamasa i Fataha koji isto ne priznaju Izrael i uče svoju decu mržnji prema Jevrejima. Izrael je 2005. godine povukao vojsku iz Gaze. Iseljeno je 9.000 jevreja. Pokušali smo da imamo dobre odnose, mislili smo da će Gaza biti kao Singapur, ali Palestinci su izabrali Hamas i dobili smo Avganistan na granici. Zato za sada nema rešenja, nema govora o dve države dok se ne promene palestinske vlasti. Kad tu prete fundamentalisti shvati ih ozbiljno i budi spreman da se boriš - rekao je Zurof.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading