VOJNI ANALITIČAR OTKRIVA KADA ĆE SE RAT U UKRAJINI ZAVRŠITI! Ratuje se na duge staze...

Autor:

Svet

29.10.2023

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koc kaže da će ruske snage biti suočene i sa gerilskim ratom i sa pobunjenicima i sa terorističkim akcijama.

VOJNI ANALITIČAR OTKRIVA KADA ĆE SE RAT U UKRAJINI ZAVRŠITI! Ratuje se na duge staze...

Foto: Tanjug/AP

Masovno regrutovanje vojnika po ugovoru i dobrovoljaca u rusku vojsku, formiranje novih jedinica i divizija sugeriše da se rat u Ukrajini neće uskoro završiti, izjavio je vojni analitičar Aleksandar Koc za ruske medije.

- Čak i ako učestale borbe prestanu, front se uruši i ukrajinske oružane snage pobegnu na poljsku granicu, oslobođene teritorije će morati da se kontrolišu – i tamo se mora obezbediti red. Ovo između ostalog, govori da igramo na duge staze, da se rat neće završiti ove godine, ma koliko mi to želeli, rat se neće završiti ni sledeće godine, bez obzira koliko to želimo - rekao je Koc, prenosi Informer.

On smatra da rukovodstvo ruskog Ministarstva odbrane unapred planira kako će kontrolisati nove teritorije.

- Čak i ako se nešto iznenada desi, front se sruši a mi krenemo u brzim naletima preko Dnjepra do poljske granice, ipak će biti neophodno da se obezbedi bezbednost na preuzetim teritorijama - rekao je vojni dopisnik.

Koc kaže da će ruske snage biti suočene i sa gerilskim ratom i sa pobunjenicima i sa terorističkim akcijama.

- Zbog toga nam je potrebna jaka vojska, znamo kako da je ojačamo, razumemo kuda ide razvoj Oružanih snaga ma koliko to paradoksalno zvučalo, Ukrajina i mi smo prve dve armije na svetu. Nijedna vojska na svetu sada nema takvo iskustvo - zaključio je Koc.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading