RUSI NAPADAJU U TALASIMA: Žestoke borbena svim pravcima fronta, Ukrajinci se GRČEVITO drže, NAJSTRAŠNIJE oko Marinke i Avdejevke

Autor:

Svet

26.10.2023

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske snage napadaju na gotovo svim pravcima fronta, u protekla 24 sata došlo je do 78 sukoba, navodi ukrajinska agencija Unian. RUSI

RUSI NAPADAJU U TALASIMA: Žestoke borbena svim pravcima fronta, Ukrajinci se GRČEVITO drže, NAJSTRAŠNIJE oko Marinke i Avdejevke

Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Babenko

Kako je navedeno u jutarnjem izveštaju Generalštaba, najveće borbe su vođene kod Marinke, gde su Oružane snage Ukrajine odbile više od 20 neprijateljskih napada.

Napominje se da su u pravcu Kupjanska ukrajinski vojnici odbili 13 neprijateljskih napada u oblasti naselja Sinkovka, Petropavlovka, Ivanovka u oblasti Harkov. U pravcu Limana, Oružane snage Ukrajine uspešno su odbile sve neprijateljske napade kod Nadežde i Makejevke u Luganskoj oblasti.

U pravcu Bahmuta, ukrajinski vojnici su odbili 10 neprijateljskih napada u oblastima Bogdanovke, Ivanovskog, Kleščijevke, Andrejevke u Donjeckoj oblasti. Istovremeno, kako se navodi u izveštaju, ukrajinske odbrambene snage nastavljaju jurišne operacije južno od Bahmuta, u oblasti Donjecka, nanoseći neprijatelju gubitke u ljudstvu i tehnici i učvršćujući svoju poziciju na postignutim linijama.

„U zoni odgovornosti OSV Tavrije na pravcu Avdejevke, neprijatelj ne odustaje od pokušaja opkoljavanja Avdejevke, aktivno koristi avijaciju, ali naši vojnici čvrsto drže odbranu i nanose značajne gubitke neprijatelju. Ofanzivna dejstva neprijatelja u su se desila u oblasti Stepskog, Avdejevskog, Tonenjskog i Severnog Donjecka, gde su Odbrambene snage odbile 15 neprijateljskih napada“, navodi se u izveštaju.

"Istovremeno, ukrajinske odbrambene snage nastavljaju da sprovode ofanzivnu operaciju na melitopoljskom pravcu, nanoseći gubitke okupacionim snagama u ljudstvu i tehnici i iscrpljujući neprijatelja duž cele linije fronta“, navodi Generalštab, i dodaje da u zoni odgovornosti Odeske komandno-upravljačke jedinice na pravcu Hersona, ukrajinski vojnici vode protivbaterijsku borbu, i ispaljuju vatru na pozadinu neprijatelja.

Prema analitičarima instituta ISW, ukrajinske odbrambene snage su 25. oktobra malo napredovale na delu teritorije Zaporoške oblasti i nastavile ofanzivu u oblasti grada Bahmuta. Pored toga, snimci ukazuju na dalje manje napredovanje ukrajinskih trupa zapadno od Rabotina.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading