DRAMATIČNO! RUSKI DIV SA TAJNIM TERETOM IZGOREO NA PISTI: Iljušinu se zapalio motor, zatim se pretvorio u VATRENU KUGLU (VIDEO)

Autor:

Svet

23.10.2023

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski vojni avion I‌ljušin Il-76 je bio na pisti kada mu se zapalio motor, a zatim se otkotrljao sa piste dok je požar brzo počeo da se širi.

DRAMATIČNO! RUSKI DIV SA TAJNIM TERETOM IZGOREO NA PISTI: Iljušinu se zapalio motor, zatim se pretvorio u VATRENU KUGLU (VIDEO)

Foto: Twitter

Veruje se da je u letelici bilo osam ljudi koji su prenosili neodređeni vojni teret, a koji su, kako se izveštava, uspeli da pobegnu iz letelice pre nego što se zapalila.

Snimci incidenta pokazuju zapaljeni avion ruskog ministarstva odbrane u vazdušnoj bazi Ajni u blizini glavnog grada Dušanbea u bivšoj sovjetskoj republici Tadžikistan, takođe poznatoj kao vazdušna baza Gisar.

 

Uništeni avion je verovatno RF-86900, koji je ranije korišćen za snabdevanje Putinove vojske za rat u Ukrajini preko Belorusije. Detalji o njegovom teretu nisu otkriveni "iz ratnih političkih razloga".

 

Takođe, postoji mogućnost da je avion pripadao elitnim pskovskim vazdušno-desantnim trupama Vladimira Putina. Izveštava se da su izgubili pet Il-76 u udarima Ukrajine.

 

Prema rečima očevidaca, verovalo se da je prvobitni požar izbio u motoru pre nego što se brzo proširio na ostatak letelice.

 

Ovaj ogroman mlaznjak je drugi Il-76 koji je eksplodirao na pisti u poslednjih mesec dana12. U septembru je snimljen još jedan od aviona ruske proizvodnje dok je izleteo sa piste u Africi i eksplodirao u vatrenu loptu zbog sumnje da je mlaznjak povezan sa Vagner grupom.

Vagner grupa je ruska paravojna organizacija koja ima oko 20.000 plaćenika koji se bore za Rusiju u Ukrajini5. Mlaznjak se zapalio u Maliju gde su stacionirane Vagnerove trupe – samo nekoliko nedelja nakon što je vođa privatne plaćeničke grupe Jevgenij Prigožin poginuo, nakon što je njegov avion eksplodirao na letu u blizini Moskve.

Izvori bliski Vagneru nisu isključili mogućnost da je Vagner povezan sa ovim avionom.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading