STOTINE LEŠEVA LEŽE U POLJIMA: Evo šta se dešava u PAKLU Avdijevke - Rusi napreduju metar po metar, po cenu ZASTRAŠUJUĆIH gubitaka

Autor:

Svet

23.10.2023

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Donjeckoj oblasti, komanda ruske armije nastavlja svoju ofanzivu prema gradu Avdijevki. Od početka meseca, ruske snage uspele su da napreduju kroz teške borbe, probijajući u dubinu fronta za više od kilometar.

STOTINE LEŠEVA LEŽE U POLJIMA: Evo šta se dešava u PAKLU Avdijevke - Rusi napreduju metar po metar, po cenu ZASTRAŠUJUĆIH gubitaka

Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Babenko

Međutim, ukrajinske odbrambene snage nastavljaju da se bore hrabro, odbijajući niz napada ruskih snaga i sprečavajući ih da zauzmu važne pozicije.

Prelazeći na detalje, novinar Jurij Butusov izložio je poslednje događaje na frontu. Ruske snage, nakon poraza u oktobru, pokušavaju da izvedu nove napade, ali ukrajinske odbrambene snage uspešno odbijaju ove napade. Ruske trupe uspele su da napreduju na oko 1,5 kilometar u dubinu i 1 kilometar u širinu, ali nisu uspele da zauzmu komandne visine i usko područje kod Avdijevke. Ova oblast postala je "siva zona", kontrolisana od strane ukrajinskih snaga koje uspešno odbijaju sve napade i uništavaju ruske napadačke grupe.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Babenko

 

 

Oružane snage Ukrajine, posebno 110. odvojena mehanizovana brigada, zadržale su svoje položaje i uspešno odbijaju napade ruskih snaga. Hrabrost i istrpljivost ukrajinskih vojnika bili su ključni u odbrani Avdijevke. Pored toga, ukrajinske trupe uspele su da kontrolišu bokove i dominantne visine, ometajući napade ruskih snaga i nanoseći im velike gubitke.

Ruske snage pokušavaju da stvore prednost na drugim delovima fronta, ali ukrajinske odbrambene snage i dalje uspešno odbijaju napade. Iako je situacija teška, ukrajinske trupe zadržavaju kontrolu i uspešno odbijaju napade ruskih snaga. Uspešna odbrana Avdijevke zahtevala je velike žrtve i hrabrost ukrajinskih vojnika, ali oni nastavljaju da se bore hrabro i uporno, štiteći svoju zemlju i svoj narod od okupatora.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Babenko

 

 

Situacija na frontu ostaje napeta, a ukrajinske odbrambene snage nastavljaju da se bore hrabro i nastoje odbiti sve napade ruskih snaga. Njihova istrpljivost i odanost zaštiti svoje zemlje i svog naroda nastavljaju da budu izuzetno inspirativni, predstavljajući primer hrabrosti i odvajanja u borbi za slobodu i nezavisnost.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading