ŠOK! OGLASIO SE PUTIN: "IZRAEL JE OKUPATOR": Predsednik Rusije traži stvaranje palestinske države! OVO ĆE ZATRESTI SVET!

Autor:

Svet

11.10.2023

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Palestinski problem je u srcu svih koji ispovedaju islam i sve to doživljavaju kao manifestaciju nepravde, uzdignutu do neverovatnog stepena, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

ŠOK! OGLASIO SE PUTIN: "IZRAEL JE OKUPATOR": Predsednik Rusije traži stvaranje palestinske države! OVO ĆE ZATRESTI SVET!

Foto: Tanjug/AP

„Juče je moj kolega (premijer Iraka – prim. aut.) razgovarao o ovom pitanju. Nemoguće je ne razgovarati o tome. Irak je država na Bliskom istoku. Palestinski problem je u srcu svakog čoveka u ovom regionu. Da, Mislim da se u srcu svakog ko ispoveda „islam, tako se razvio život, to su očigledne stvari. I sve što se dešava – ne samo sada, već decenijama – doživljava se kao manifestacija nepravde, uzdignuta do nekog neverovatnog stepena“, rekao je Putin na Nedelji ruske energije

On je napomenuo da je prvobitno, kada je doneta odluka o stvaranju države Izrael , istovremeno doneta odluka i o stvaranju druge države, a da se prvobitno radilo o stvaranju dve nezavisne suverene države - Izraela i Palestine .

"Pa, Izrael je stvoren, kao što je poznato, ali Palestina kao država, nezavisna, suverena, nikada nije stvorena, nije nastala. S obzirom na niz okolnosti. Neću sada da ulazim u detalje", rekao je Putin.

"Štaviše, deo zemalja koje su Palestinci oduvek smatrali iskonski palestinskim okupiran je od strane Izraela – u različito vreme i na različite načine, ali uglavnom, naravno, uz pomoć vojne sile“, dodao je ruski predsednik.


Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je na plenarnoj sednici "Ruske energetske nedelje" i da su zemlje Evropske unije pokušale potpuno da napuste ruske energetske resurse, što je dovelo do potpunog kolapsa ekonomije EU.

Uvedena su ograničenja na bankarske usluge, prevoz robe i osiguranja, te su uspostavljene granice cena za rusku naftu i gas. Kao rezultat ovih odluka, evropske zemlje sada plaćaju znatno više cene za snabdevanje naftom, naftnim derivatima i gasom, što je dovelo do potpunog urušavanja ekonomije EU. Putin je istakao da ruska nuklearna industrija nema konkurenciju u svetu, s obzirom da ruski stručnjaci grade veliki broj nuklearnih objekata širom sveta.

Osnovni prioritet za Rusiju u energetskom sektoru je obezbeđivanje nacionalnog tržišta, a Putin je najavio i povećanje kapaciteta Ruske Federacije. On je takođe napomenuo da se svetska ekonomija postepeno pomera ka multipolarnom modelu iz nekoliko centara rasta, pri čemu uloga svake zemlje zavisi od toga kako percipira ove duboke i nepovratne procese.
 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rafael Nadal

11.10.2023 16:18

Sta je sporno? Izrael jeste okupator.