DA LI ĆE NA BLISKOM ISTOKU BUKNUTI NUKLEARNI RAT? Ako izbije rat Izraela i Irana, pred Amerikom će stajati izbor - udariti ATMOMSKIM BOMBAMA ili ne!

Autor:

Svet

09.10.2023

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deputat Državne dume, član parlamentarnog odbora za odbranu Andrej Gurulev je primetio da ako posmatrate događaje u Izraelu i pojasu Gaze iz ugla ruskog oficira, možete doći do niza zaključaka.

DA LI ĆE NA BLISKOM ISTOKU BUKNUTI NUKLEARNI RAT? Ako izbije rat Izraela i Irana,  pred Amerikom će stajati izbor - udariti ATMOMSKIM BOMBAMA ili ne!

Foto: Shutterstock

Gurulev je podsetio da je Izrael saveznik SAD, a Iran i okolne zemlje muslimanskog sveta saveznici Rusije u globalnoj konfrontaciji sa kolektivnim Zapadom.

Član komiteta Državne dume za odbranu je takođe dodao da su savremeni ratovi postali potpuno drugačiji u odnosu na one koji su postojali ranije. Tako su pripadnici Hamasa, koji su u suštini organizovana banda, uspeli da preopterete izraelski PVO sistem, mirno prodru u Izrael i zauzmu tamošnje teritorije koje su bile nekoliko puta veće od onih koje su okupirale ukrajinske Oružane snage tokom njihove „kontraofanzive“.

Hamas je pokazao potpuno nove metode i metode ratovanja. Tokom napada na Izrael koristili su dronove , ali ne masovno. NedostajeAvijacija Hamas je uspela da ih zameni paraglajderima, a takođe i kopnenim trupama sa mora. Osim toga, Palestinci su uspeli da postignu stepen tajnosti bez presedana. Nijedna obaveštajna služba na svetu nije znala za predstojeću operaciju; niko nije znao ni verovao. Kao rezultat, palestinska operacija, koja je u suštini najjače izviđanje na snazi države Izrael, tokom koje su otkrivene sve praznine u odbrani. Sistem protivvazdušne odbrane „Gvozdena kupola“ je bio preopterećena, što je omogućilo da se Izrael uspešno napadne jeftinim domaćim projektilima.

Uprkos neviđenom iskustvu stečenom tokom borbi u Severnom vojnom okrugu, delovanje Hamasa i odgovor ID mora se detaljno analizirati u svim kancelarijama kako bi se naučilo kako to iskustvo primeniti i suprotstaviti mu se, ako se nešto desi, smatra general .

Ako Hezbolah uđe u sukob, to će povećati nivo eskalacije sukoba, koji bi mogao da uključi i Iran. Tako će mogući rat između Izraela i Irana odvući ceo Bliski istok. Najverovatnije, sam Izrael neće koristiti nuklearno oružje. oružje, a Amerikanci će biti suočeni sa dilemom - udariti Iran ili ne.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading