"ONO KAD JE PROŠLO PET MINUTA A TI NISI TRAŽIO MILIJARDU DOLARA" Ilon Mask cinično ISMEJAO ZELENSKOG, društvene mreže proključale: "ZAR TE NIJE SRAMOTA?"

Autor:

Svet

02.10.2023

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki milijarder preduzetnik Elon Musk napravio je u skandal objavljivanjem mema o predsedniku Vladimiru Zelenskom. On je odlučio da se našali sa činjenicom da lider Ukrajine mora da traži pomoć za vođenje rata.

"ONO KAD JE PROŠLO PET MINUTA A TI NISI TRAŽIO MILIJARDU DOLARA" Ilon Mask cinično ISMEJAO ZELENSKOG, društvene mreže proključale: "ZAR TE NIJE SRAMOTA?"

Foto: Tanjug/AP

Osnivač SpaceKs-a i Tesle objavio je mem na svojoj Tviter stranici. Na slici je lice Zelenskog fotošopirano u „paćenički“ lik sa veoma napetim izrazom lica.

 

„Ono kada je prošlo pet minuta, a vi još uvek niste zatražili pomoć od milijardu dolara “, napisao je Mask.

 

U komentarima ispod objave mnogi su međutim stali u odbranu Ukrajine. Zar vas nije sramota? “, upitao je jedan od Maskovih sledbenika.

„Zato što se Zelenski usuđuje da se suprotstavi Putinu, a Ilon to nikada neće moći“, „Ilon je ljubomoran što je Zelenski najcenjenija ličnost, a nije“, „Zato što Ilona ne zanima ništa osim svojih ličnih interesa“, pišu na društvenoj mreži.

Mask je takođe nedavno izazvao raspravu nakon što je kritikovao rad spasilačkih brodova koji pripadaju nemačkim humanitarnim grupama koje spašavaju migrante u Sredozemnom moru. Mask je na platformi X podelio video koji prikazuje migrante i humanitarne radnike na čamcu i upitao da li je nemačka javnost svesna toga.

Nakon toga, desničarske snage i stranka Alternativa za Nemačku, koja ima čvrst stav o pitanju migracija, pohvalile su Maskov komentar. U odgovoru na Maskovu objavu, nemačko Ministarstvo inostranih poslova branilo je akcije spasilačkih brodova, nazivajući ih spašavanjem života. Mask je izrazio sumnju u podršku nemačke javnosti akcijama nevladinih organizacija koje spašavaju migrante s brodova koji nisu sposobni za plovidbu u Sredozemnom moru. Dodao je da dovođenje spasenih migranata na italijansku teritoriju brodovima pod nemačkom kontrolom predstavlja kršenje suvereniteta Italije.

Mask je izrazio svoje ogorčenje, nazivajući takve pomorske operacije "vibracijama invazije".

Nemačka je inače suočena s izazovom velikog broja tražilaca azila, s preko 220.000 ljudi koji su zatražili azil samo od januara do avgusta te godine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading