POSLE BRUTALNOG UBIJANJA NAVIJAČA AEK, IZREČENE PRVE MERE ZA HRVATSKE HULIGANE: Izrečeno 56 zatvorskih kazni

Autor:

Svet

13.08.2023

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pritvor je već određen za 71 huligana, dok se treća i poslednja grupa od 33 huligana jutros izvinila trojici istražitelja.

POSLE BRUTALNOG UBIJANJA NAVIJAČA AEK, IZREČENE PRVE MERE ZA HRVATSKE HULIGANE: Izrečeno 56 zatvorskih kazni

Foto: Tanjug/AP

Prve zatvorske kazne izrečene su za 41 huligana, koji su uhapšeni sa još oko 60 osoba zbog ubistva navijača Mihalisa Kacurisa (29) u Novoj Filadelfiji, uoči početka meča Dinama i Aek.

U nedelju, 13. avgusta popodne, izdat je ukupno 41 nalog o pritvoru koji se odnosi na privremeni pritvor uhapšenih u krvavim događajima u Novoj Filadelfiji i brutalno ubistvo, prenosi grčki portal "Newsit".

Očekuje se da će prvi uhapšeni huligani, njih 41, biti poslati u 16 ​​zatvora u Grčkoj.

Osam navijača zagrebačkog Dinama biće poslato u zatvore Avlone i još šest u Koridalos. Preostalih 27 ljudi biće prebačeno u preostalih 14 zatvora, prenosi Blic.

Foto: Tanjug/AP

Hapšenje huligana

U međuvremenu, u nedelju, 13. avgusta, u 19 časova, pritvor je određen za još 15 optuženih u tom slučaju. Za ostale se čeka odluka.

Najveći grčki zatvor Koridalos je smešten u jugozapadnom delu Atine, a u njemu se nalaze neki od najvećih grčkih kriminalaca, poput pripadnika radnikalne grčke gerila grupe "17. novembar" čije su anarhističke akcije ubile ukupno 23 ljudi. Gotovo 60 0dsto zatvorenika u Grčkoj su stranci.

Izjave hrvatskog predsednika

Hrvatski predsednik je pokušao da interveniše i prejudicira sudsku istragu o tragičnim događajima u Novoj Filadelfiji. Pritvor je već određen za 71 huligana, dok se treća i poslednja grupa od 33 huligana jutros izvinila trojici istražitelja.

Podsećamo, Zoran Milanović je juče govorio o razvoju pravosuđa posle divljih incidenata u Novoj Filadelfiji i ubistva 29-godišnjeg Mihalisa Kacurisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading