TRAMP NAJAVIO HAPŠENJE BAJDENA: Nakon pobede na predsedničkim izborima 2024. ZBRISAĆU DUBOKU DRŽAVU SA LICA ZEMLJE (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

14.06.2023

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donald Tramp, bivši američki predsednik koji je u Majamiju uhapšen, a potom pušten na slobodu do početka procesa po federalnoj optužnici od 37 tačaka, obećao je svojim republikanskim pristalicama da će, ako pobedi na izborima 2024, u potpunosti uništiti duboku državu u SAD.

TRAMP NAJAVIO HAPŠENJE BAJDENA: Nakon pobede na predsedničkim izborima 2024. ZBRISAĆU DUBOKU DRŽAVU SA LICA ZEMLJE (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Tramp je to poručio u utorak u prvom obraćanju nakon izlaska iz suda, gde su mu tokom privođenja uzeti otisci prstiju nakon čega se pred sudijom izjasnio da nije kriv po svim tačkama optužnice koje uključuju nezakonito čuvanje i uništavanje poverljivih dokumenata Bele kuće nakon isteka predsedničkog mandata u januaru 2021.

On je naveo da će, ukoliko uspe da ponovo postane predsednik Amerike, imenovati specijalnog tužioca koji će krivično goniti aktuelnog predsednika Džoa Bajdena i "celokupnu Bajdenovu kriminalnu porodicu", misleći pre svega na Bajdenovog brata Džejmsa i sina Hantera koje republikanci sumnjiče da su zajedno sa demokratskim šefom Bele kuće primali mito od stranih država.

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp je iz Majamija odleteo na svoje imanje u Nju Džersiju, gde se obratio javnosti

- Zbrisaću duboku državu sa lica zemlje. Ja sam jedina osoba koja može da spase ovu naciju - rekao je Tramp, koji je federalnu optužnicu podignutu protiv njega nazvao "najopakijom i najgnusnijom" zloupotrebom vlasti u istoriji Amerike.

Tramp je naveo i da će Bajden biti "zauvek upamćen ne samo kao najkompiraniji predsednik u istoriji SAD, već i što je možda još važnije, kao predsednik koji je pokušao da uništi američku demokratiju".

Za Džeka Smita, Bajdenovog specijalnog tužioca, Tramp je kazao da je "ludak" i "siledžija".

Foto: Tanjug/AP

Džek Smit, specijalni tužilac koji je podigao federalnu optužnicu protiv Trampa

- Ovo (podizanje federalne optužnice) se zove mešanje u izborni proces i to je još jedan pokušaj nameštanja i krađe predsedničkih izbora. Što je još važnije, ovo je politički progon koji je nalik nečemu što potiče direktno iz neke fašističke ili komunističke nacije - zaključio je Tramp.

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden

Američki mediji podsećaju da se i Bajden suočava s istragom specijalnog savetnika Ministarstva pravosuđa SAD, koja je još uvek u toku, povodom tajnih dokumenata Bele kuće iz vremena predsedničke administracije Baraka Obame, u kojoj je Bajden bio potpredsednik u dva mandata.

Ti poverljivi spisi su nađeni na više Bajdenovih poseda, uključujući njegovu privatnu kuću i garažu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading