TRAMPA HAPSE DAN PRED ROĐENDAN: Bivši predsednik Amerike ide u federalni sud u Majamiju, UZBUNA U GRADU, policija očekuje 50.000 njegovih pristalica na ulicama (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

13.06.2023

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki predsednik Donald Tramp nalazi se u Majamiju, gde će doći u federalni sud i biti uhapšen na početku procesa po 37 tačaka optužnice koja ga, između ostalog, tereti za nezakonito čuvanje i uništavanje poverljivih dokumenata Bele kuće nakon isteka predsedničkog mandata.

TRAMPA HAPSE DAN PRED ROĐENDAN: Bivši predsednik Amerike ide u federalni sud u Majamiju, UZBUNA U GRADU, policija očekuje 50.000 njegovih pristalica na ulicama (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Dolazak Trampa u sud zakazan je za 15 časova po lokalnom, odnosno 21 čas po srpskom vremenu, dan uoči njegovog 77. rođendana.

Prema procenama američkih medija, samo hapšenje verovatno će biti izvedeno na način sličan onom kako je to obavljeno u aprilu u Njujorku tokom Trampovog privođenja u sudu na Menhetnu po optužnici koju je podigao okružni tužilac Alvin Breg.

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp

On je protiv Trampa podigao optužnicu po 34 tačke, uključujući i onu koja se odnosi na davanje novca porno-zvezdi Stormi Danijels da ćuti o njihovoj seks-aferi.

Foto: Tanjug/AP

Čestitka Trampu za rođendan

Tada su u njujorškom sudu Trampu uzeti otisci prstiju kao dokaz da je priveden, ali bez stavljanja lisica na ruke i bez fotografisanja za dosije, nakon čega se izjasnio pred sudijom i pušten je na slobodu do početka procesa.

Foto: Tanjug/AP

Trampov privatni avion sleće u Majami

To bi isto trebalo da se desi i u Majamiju, a u prilog tom raspletu događaja možda ide i najava federalnih vlasti da neće biti dozvoljeno foto i video snimanje Trampa u sudnici, gde će pored novinara biti prisutan samo sudski crtač.

Foto: Tanjug/AP

 

Američki mediji veruju da, baš kao i u Njujorku, sudija od Trampa neće zatražiti da preda pasoš kako bi se sprečilo njegovo bekstvo, kao i da neće biti određena kaucija za privremeno puštanje na slobodu, već će Tramp moći da napusti sud u Majamiju čim se izjasni o 37 tačaka federalne optužnice.

Foto: Tanjug/AP

 

Tramp je ranije poručio da je nevin i da će nastaviti kampanju za izbore 2024, gde je i dalje vodeći kandidat za predsedničku nominaciju Republikanske partije, uprkos ulasku u trku guvernera Floride Rona Desantisa i svi očekuju Trampov revanš demokratskom predsedniku Džou Bajdenu za poraz iz 2020.

Foto: Tanjug/AP

Tramp u limuzini po dolasku u Majami

- Nadam se da cela zemlja gleda šta radikalna levica radi Americi - napisao je Tramp na svojoj mreži "Trut soušal" (Truth Social), pre nego što je privatnim avionom na kome je velikim slovima ispisano njegovo prezime, odleteo za Floridu iz svog golf rizorta u Nju Džersiju.

Foto: Tanjug/AP

 

Policija u Majamiju sprema se za okupljanje do 50.000 hiljada Trampovih pristalica u tom gradu povodom njegovog hapšenja, mada se pretpostavlja da će ih ipak biti značajno manje na ulicama.

Foto: Tanjug/AP

Trampova pristalica

Ono što je sigurno da će jedan od protesta organizovati lokalna ispostava ultradesničarske organizacije Praud bojs, čiji pripadnici na ovakve skupove obično dolaze naoružani vatrenim oružjem.

Foto: Tanjug/AP

Policija ograđuje područje oko federalnog suda u Majamiju

Kako je Republika ranije objavila, Trampu preti ukupno 212 godina zatvora ukoliko bude proglašen krivim po svim tačkama dve optužnice koje su protiv njega podignute u poslednja tri meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading