TRAMP PRETI DESANTISU CRVENIM NUKLEARNIM DUGMETOM: Kao što sam već rekao Kim Džong Unu, moje je VEĆE, BOLJE, JAČE I RADI, za razliku od tvog! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

25.05.2023

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donald Tramp, bivši američki predsednik, žestoko je dočekao ulazak svog glavnog stranačkog rivala Rona Desantisa, guvernera Floride, u trku za predsedničku nominaciju Republikanske partije.

TRAMP PRETI DESANTISU CRVENIM NUKLEARNIM DUGMETOM: Kao što sam već rekao Kim Džong Unu, moje je VEĆE, BOLJE, JAČE I RADI, za razliku od tvog! (FOTO, VIDEO)

Foto: Ilustracija: Shutterstock, Tanjug/AP

Odmah nakon što je Desantis objavio kandidaturu za Belu kuću, Tramp je pokrenuo baražnu paljbu postovima na svojoj društvenoj mreži Istina (Truth Social).

Posebno ga je pogodila Desantisova izjava da će, ako postane predsednik SAD, proučiti američki ustav kako bi "video koje dugmiće treba pritisnuti" kako bi aktivirao izvršnu vlast.

Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp

Tramp se toliko iznervirao da je Desantisu pogrešio ime, pa ga je umesto Ron nazvao "Rob", a u priču je upleo i dugme za pokretanje nuklearnog rata i Kim Džong Una, vrhovnog vođu Severne Koreje, kojem je takođe promašio ime.

Foto: printscreen/Truth Social

Objava Donalda Trampa na njegovoj društvenoj mreži Istina (Truth Social)

- Robe, "Moje crveno dugme je veće, bolje, jače i radi (ISTINA!), za razliku od tvog!" (ovo je iz mog razgovora sa Kim Džung Unom iz Severne Koreje, koji će mi uskoro postati prijatelj!) - napisao je Tramp.

Poslednje ankete među republikancima pre Desantisove objave predsedničke kandidature pokazivale su da Tramp ubedljivo vodi ispred guvernera Floride, koji zaostaje čak 38 odsto.

Foto: Tanjug/AP

Ron Desantis

Kako je Republika ranije objavila, Desantis nije baš najbolje započeo kampanju za Belu kuću, pošto je spektakularna objava kandidature na "Tviter spejsis" u prisustvu izvršnog direktora Ilona Maska zapela na samom početku.

Zbog tehničkih problema striming Desantisove objave ulaska u borbu sa Trampom nije radio, pa je 44-republikanac morao da čeka punih 20 minuta kako bi se obratio korisnicima te društvene mreže.

"Tviter spejsis" funkcioniše tako što se tviteraši uključuju uživo i slušaju razgovor koji teče na njemu, a prema podacima Rojtersa u jednom trenutku objavu Desantisove kandidature pratilo je 600.000 ljudi, da bi se do kraja govora taj broj prepolovio.

S obzirom na to da je Mask ranije na svom Tviter nalogu, na kojem ima više od 140 miliona pratilaca, najavio da će prisustvovati Desantisovoj objavi kandidature, očekivalo se da će novog republikanskog predsedničkog kandidata slušati mnogo više ljudi, ali su tehnički problemi uticali da stotine hiljada ljudi ubrzo odustanu od obraćanja na "Tviter spejsis".

Desantisov predizborni tim je ovu blamažu pokušao odmah da spinuje porukom na Tviteru da je objava predsedničke kandidature "srušila internet zbog previše uzbuđenja" oko njegovog ulaska u trku za Belu kuću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading