KREĆE RAT LEPOTICA: Kejsi Desantis udara na Melaniju Tramp, ona će biti TAJNO ORUŽJE i vođa kampanje guvernera Floride u trci za predsednika Amerike (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

24.05.2023

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trka za republikansku predsedničku nominaciju postala je konačno interesantna nakon dominacije Donalda Trampa (76) u anketama, pošto se guverner Floride Ron Desantis (44) odlučio da se kandiduje za Belu kuću i pokrene kampanju u kojoj će vodeću ulogu imati njegova supruga Kejsi.

KREĆE RAT LEPOTICA: Kejsi Desantis udara na Melaniju Tramp, ona će biti TAJNO ORUŽJE i vođa kampanje guvernera Floride u trci za predsednika Amerike (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Tako se barem očekuje pošto je 42-godišnja prva dama Floride bila deo Desantisovog političkog uspona od samog početka.

Ona se svuda pojavljivala uz muža, od situacija kada je pomagao žrtvama uragana koji su česti u saveznoj državi na jugostoku Amerike pa do rešavanja problema mentalnog zdravlja.

Foto: Tanjug

Ron i Kejsi Desantis sa njihovo troje dece

Ron i Kejsi Desantis imaju troje dece, a upoznali su se 2006. na golf terenu na Floridi u vreme kada je ona već godinama bila popularna lokalna televizijska novinarka, a on još uvek bio pravnik u američkoj ratnoj mornarici.

Venčali su se tri godine kasnije u Dizni vorldu u Orlandu.

Ona je pratila svaki korak njegove političke karijere od prvog izbora za kongresmena, pokušaja ulaska u Senat od kojeg je brzo odustao, pa sve do pobede na izborima za guvernera Floride 2018.

 

Kejsi se pojavljivala u Desantisovim TV spotovima, išla je s njim u posete inostranstvu i bila uvodna govornica na njegovim javnim obraćanjima. Kada je stao na čelo Floride, navodno je kontrolisala svaki mejl i planove za sastanke koji je stizao u kabinet guvernera.

U martu 2022, pet meseci nakon što joj otkriven rak dojke, Kejsi Desantis je svečano objavila da je pobedila opaku bolest i samo nekoliko nedelja kasnije pridružila se mužu u predizbornoj kampanji za reizbor.

Nakon što je u novembru iste godine Desantis osvojio drugi mandat na čelu Floride, postalo je jasno da će on biti glavni rival Trampu u trci za predsedničku nominaciju Republikanske partije.

Foto: Tanjug

Donald i Melanija Tramp

Za razliku od podjednako straktivne i deset godina starije Melanije Tramp koja se nikada nije previše mešala u političku kampanju svog muža, Kejsi je objavila spot kojim je najavila Desantisovu kandidaturu za predsedničke izbore 2024. i pre nego što je on to sam učinio.

Kao što je Republika ranije objavila, lepa prva dama Floride je na svom Tviter nalogu postovala video klip koji traje pola minuta i od svojih pratilaca na toj društvenoj mreži zatražila da na određeni broj pošalju poruku koja glasi "Launch" (pokretanje ili pokreni), nakon čega će im stići uzvratna poruka od predizborne kampanje "Ron Desantis za predsednika".

- Vredi boriti se za Ameriku... Bukvalno svaki put - tvitovala je Kejsi uz video snimak u kojem je njen muž prikazan kako se penje na scenu, uz glas naratora koji čita propratni tekst.

Desantis se objaviti zvanično kandidaturu za republikansku predsedničku nominaciju kasnije danas u razgovoru na servisu "Tviter spejsis" koji će voditi s Ilonom Maskom, izvršnim direktorom kompanije koja vodi istoimenu društvenu mrežu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading