OSVETA ZBOG KONTRAOFANZIVE: Rodni grad Zelenskog zasut ruskim krstarećim raketama, pogođena stambena zgrada, najmanje šest mrtvih (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

13.06.2023

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski zvaničnici saopštili su da je Rusija tokom noći izvela snažan raketni udar na Krivi Rih, grad u centralnoj Ukrajini, a da su gađani i prestonica Kijev i Harkov, drugi najveći grad u toj zemlji.

OSVETA ZBOG KONTRAOFANZIVE: Rodni grad Zelenskog zasut ruskim krstarećim raketama, pogođena stambena zgrada, najmanje šest mrtvih (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Krivi Rih je rodni grad ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog koji je od početka ruske agresije u februaru 2022. relativno retko bio meta vazdušnih napada, a ovi najnoviji udari mogu da se povežu sa zvaničnom objavom početka ukrajinske kontraofanzive koju je Zelenski dao proteklog vikenda.

Oleksandar Vilkul, načelnik gradske uprave Krivog Riha, kazao je da se broj mrtvih u ruskom raketnom napadu na taj grad povećan na šest žrtava i da taj broj nije konačan.

Foto: Tanjug/AP

Policija pored tela ubijenih u ruskom raketnom napadu na Krivi Rih

- Nažalost, već ima šest mrtvih. Operacija spasavanja se nastavlja - napisao je Vilkul na Telegramu.

Prethodno je  Serhij Lisak, načelnik Dnjepropetrovske oblasti, saopštio da su u raketnom napadu ruskih snaga na Krivi Rih tri osobe poginule, a 25 je povređeno.

Foto: Tanjug/AP

Stambena zgrada pogođena u ruskom raketnom napadu na Krivi Rih

- Napad na Krivi Rih. Sistem protivvazdušne odbrane "Vostok" je oborio tri krstareće rakete. Ali ima i pogodaka - napisao je Lisak na Telegramu i dodao da je pogođena petospratna stambena zgrada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading