ZA PRVI MAJ LETO, A ONDA POTPUNI PREOKRET! Detaljna prognoza za praznike - OD OVOG DATUMA SE SVE MENJA!

Autor:

Vesti

30.04.2024

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sredine maja nas očekuje nestabilno vreme.

ZA PRVI MAJ LETO, A ONDA POTPUNI PREOKRET! Detaljna prognoza za praznike - OD OVOG DATUMA SE SVE MENJA!

Foto: Shutterstock

Puno sunca, stabilizacija vremena i lepo vreme očekuje nas u narednom periodu, najavio je Ivan Ristić, direktor "Wheather 2". 

- Od nedelje 28. aprila pa nadalje očekuju nas letnje temperature, više od 25 stepeni. Vraćamo kratke rukave, a rashlađivaće nas povremeni jugoistočni vetar - kazao nam je Ristić.

Vreme za Prvi maj

Praznik rada u našoj zemlji obeležava se neradno i veliki broj sugrađana odlučiće se za roštiljanje u prirodi. 

- Za Prvi maj, posle svežeg jutra, toplo sa puno sunca i malo oblaka, sa pojačanim jugoistočnim vetrom u Pomoravlju i Podunavlju poznatijem kao košava - kaže Ristić. 

On dodaje i da nas za praznik rada čekaju visoke temperature, i to od 25 do 29 stepni Celzijusove skale.

Već drugog dana praznika vreme se menja i biće uslova za kišu.

- Nestabilan period sa smenom sunca i oblaka koji može doneti obilne kiše praćene pljuskovima i grmljavinom biće od četvrtka 2. maja, odnosno drugog dana praznika.

Foto: Printskrin/Youtube/K1TV

Ivan Ristić

Vreme za Uskrs

Kako su praznici ove godine "pali" jedan za drugim, mnogi će ovaj period mini odmora iskoristiti za putovanja i odmor. Ipak, vreme im neće ići na ruku.

- Od četvrtka 2. maja počinje nestabilan period. Biće sve više oblaka koji mogu doneti lokalne kiše praćene grmljavinom i pljuskovima i pojačanim vetrom. Najhviša dnevna temperatura kako se budemo približavali kraju nedelje i Uskrsu biće u postepenom padu i kretaće se u granicama normale za početak maja, između 20 i 25 stepeni. Jugoistočni vetar će oslabiti i prestati, a počeće da duva slab i umeren zapadni. 

- Za Uskrs promenljivo oblačno sa kraćim sunčanim intervalima. Biće nestabilno sa lokalnim pljuskovima i kišom praćeni grmljavinama i pojačanim vetrom. Jutro će biti sveže, sa minimalnim temperaturama 10-15 stepeni, dok će se najviša dnevna kretati od 20 do 25 stepeni. 

Promenljivo vreme nastavlja se i nakon praznika, a stabilizacija, po rečima Ristića, očekuje se sredinom maja.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading