LAŽNI PUTIN IZAZVAO PANIKU: Ukrajinska vojska uz pomoć Amerikanaca UŠLA U RUSIJU, evakuišite se iz zapadnih oblasti, ratno stanje u zemlji i opšta mobilizacija (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

07.06.2023

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kremlj je ruskim državnim medijima saopštio da su hakeri napali radio i televizijske stanice i putem njih emitovali vanredno obraćanje kompjuterski generisanog lika (deep fake) ruskog predsednika Vladimira Putina koji je proglasio ratno stanje u celoj zemlji nakon upada ukrajinske vojske u zapadne oblasti Rusije.

LAŽNI PUTIN IZAZVAO PANIKU: Ukrajinska vojska uz pomoć Amerikanaca UŠLA U RUSIJU, evakuišite se iz zapadnih oblasti, ratno stanje u zemlji i opšta mobilizacija (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, Twitter/Printscreen

Politiko prenosi da je dramatični govor nekoga ko je izgledao i pričao kao vrhovni komandant ruske vojske emitovan na brojnim radio i TV stanicama u oblastima koje se graniče s Ukrajinom.

Lažni Putin realističkog izgleda i pokreta karakterističnih za šefa Kremlja objavio je početak opšte mobilizacije za rat punog obima s Ukrajinom.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin

Kompjuterski generisani lik predsednika Rusije je takođe od građana u pograničnim oblastima zatražio da se evakuišu iz svojih domova i bezbednost potraže dalje u unutrašnjosti Rusije.

- Danas u četiri sata ujutru ukrajinske snage su uz pomoć Vašingtona ušle na teritoriju Kurske, Belgorodske i Brjanske oblasti - saopštio je lažni Putin, istovremeno pozivajući sve muškarce sposobne za vojunu službu da "poraze opasnog i perfidnog neprijatelja".

Foto: Tanjug/AP

Putinov portparol Dmitrij Peskov

Putinov portparol Dmitrij Peskov kazao je u ponedeljak da ovo obraćanje "definitivno nije desilo" i da bezbednosnne službe istražuju slučaj.

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski vojnici

Politiko navodi da su televizije na poluostrvu Krim, koje je Rusija zauzela 2014, potvrdile da su hakeri napali i njih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading