ZAPAD BI DA OKRIVI RUSIJU I KINU! Predstavljaju ih kao pretnju i glavne inicijatore sukoba - odmah im stigao odgovor

Autor:

Svet

02.06.2023

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Specijalni izaslanik Kine za evroazijska pitanja Li Hui je rekao da ne prete nijednoj zemlji

ZAPAD BI DA OKRIVI RUSIJU I KINU! Predstavljaju ih kao pretnju i glavne inicijatore sukoba - odmah im stigao odgovor

Foto: www.profimedia.rs

Politika Kine i Rusije ne preti nijednoj drugoj zemlji, rekao je danas specijalni izaslanik Kine za evroazijska pitanja Li Hui.

On je naglasio da je međunarodna zajednica veoma svesna ko „predstavlja stvarnu pretnju", čime je očigledno sugerisao da su SAD i NATO krivi za ukrajinsku krizu, preneo je TASS.

- Kina i Rusija se uvek čvrsto pridržavaju principa nesvrstanosti, ne podstiču antagonizme i ne preduzimaju akcije protiv bilo koje treće strane - odgovorio je zapadnom izveštaču koji je naveo da Peking "ništa nije učinio da natera Rusiju da povuče svoje trupe iz Ukrajine".

Prema rečima kineskog diplomate, Peking i Moskva jačaju prijateljsku bilateralnu saradnju i razvijaju uzajamno korisne veze. Naglasio je da Kina i Rusija uvek nastoje da izgrade novu vrstu međunarodnih odnosa zasnovanih na principima međusobnog poštovanja, jednakosti, pravde i obostrane koristi.

- Očigledno i neosporno je da doprinosimo očuvanju mira i unapređenju razvoja u regionu i svetu u celini - napomenuo je on. Li Hui se vratio sa turneje po Ukrajini, Poljskoj, Francuskoj, Nemačkoj, sedištu EU i Rusiju od 15. maja do 26. maja.

Pored diplomata iz pomenutih zemalja, kineski zvaničnik se video i sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, a bio je gost i ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

- Glavni cilj razgovora bilo je pronalaženje rešenja ukrajinskog sukoba - rekao je diplomata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading