PESKOV ZAPRETIO EVROPI, JEDAN POTEZ ZAPADA RAZLJUTIO KREMLJ: ''Pre, ili kasnije će odgovarati...''

Autor:

Svet

31.05.2023

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novo oglašavanje portparola Kremlja.

PESKOV ZAPRETIO EVROPI, JEDAN POTEZ ZAPADA RAZLJUTIO KREMLJ: ''Pre, ili kasnije će odgovarati...''

Foto: Tanjgu/AP

Pre ili kasnije, Evropa će morati da se zamisli i odgovara pred svojim narodom zašto pumpa Ukrajinu oružjem, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

- Pre ili kasnije evropske države i oni koji su aktivno već potpuno ušli u ovaj sukob, moraće da razmisle i odgovaraju pred svojim narodom zbog čega to rade, jer neće moći da izbegnu negativne posledice - rekao je Peskov u intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu, koji je objavio snimak na svom Telegram kanalu.

On je istakao da oni već sada doživljavaju negativne posledice na ekonomskom planu.

- Znamo da je Nemačka prošle nedelje zvanično ušla u recesiju i da inflacija konstantno premašuje 7 odsto - istakao je portparol, prenosi Sputnjik.

Peskov je naglasio da Kremlj smatra da evropske zemlje neće moći dugo da objašnjavaju ekonomske probleme delovanjem Rusije.

- Moguće je hraniti se rusofobijom i oni (evropske vlasti) rusofobijom hrane svoje građane, ali to će moći do određenog nivoa. Onda će to prestati da funkcioniše kad im u džepovima ne ostane mnogo novca - ocenio je portparol. On je ovako prokomentarisao izjave o "legitimnim napadama Ukrajine ukrajinskim oružjem na Rusiju".

Prethodno je nemačka Vlada nazvala legitimnim napade Oružanih snaga Ukrajine na teritoriju Rusije oružjem ukrajinske proizvodnje. Prethodno, ukrajinske bespilotne letelice su oštetile stambene zgrade duž Lenjinskog prospekta i u Ulici Profsojuzna na jugozapadu Moskve.

Takođe, jedan dron je pogodio zgradu u Ulici Atlasova u Novoj Moskvi.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin rekao je da niko od građana u incidentu nije ozbiljno povređen, te da su dve osobe zatražile medicinsku pomoć, ali da im nije bila potrebna hospitalizacija. Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je napad ukrajinskih dronova na Moskvu terorističkim aktom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading